Frej skötte sig i går och -2,5 fick vi in. Inte lika lockande utbud i svenska cupen i dag, men ett spel har jag hittat som jag tror på.

DIV 2 S SVELAND
11. Assyriska IF 18 4 6 8 25:37 18

Assyriska hemma (7/14 lag)
10 3 4 3 13:15 13

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Assyriska IF - Värmdö 2-1

Superettan
3. Trelleborg 20 10 5 5 38:23 35

TFF borta (10/16 lag)
10 3 3 4 11:13 12

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Gefle - Trelleborg 1-2

Ett lag strax ovanför botten i division 2 mot ett topplag (på kvalplats) i superettan. Ja, på pappret ska det här vara Trelleborgs match. Men så enkelt är det ju inte alltid. AIK krånglade sig vidare mot division 2-laget Värmdö, Vasalund slog ut AFC Eskilstuna, Elfsborg behövde förlängning för att spöa Landskrona och detsamma gällde J-Södra borta mot Utsikten i division 1. Örgryte åkte ur mot Tvååker (div2).

Så man får passa sig lite i cupen, samtidigt som det kan finnas fynd deluxe (läs Häcken i går!!). Den här matchen ligger lite mellan farozon och fynd tycker jag. Ingen bank, men ett vettigt spel. Trelleborg ska alla gånger vara bättre än Assyriska IF Norrköping. Hemmalaget har visserligen en bra svit nu i sin serie med fyra segrar på fem senaste. Men det har inte varit mot något av de allra, allra bästa lagen i serien och jag tror inte de är helt bekväma i att spela defensivt som de kommer tvingas mot TFF. Gästerna har också fyra segrar på fem senaste – i superettan – och kommer från 5-1 hemma mot Norrby följt av en skön 2-1 borta mot Gefle. Trelleborgs nästa match är på tisdag, hemma mot Helsingborg i en viktig fajt om kvalplatsen till Allsvenskan, men jag bedömer det tillräckligt långt emellan för att TFF ska våga gå för det i dag med ett bra lag.

Assyriska har släppt in 37 mål på 18 matcher i division 2. TFF borde kunna få hål på dem både en och två gånger ifall de tar uppgiften seriöst.

Robin Nilsson har ont i hälsenan efter Gefle-matchen och kommer inte till spel, likaså Erik Andersson som enligt reglerna för korttidslån inte får spela för TFF i Svenska Cupen. Jacob Palander och Furkan Motori är fortsatt indisponibla, även om den sistnämnde var tillbaka i fotbollsträning idag. Fyra spelare från U19 är uttagna i matchtruppen.

Matchen går av stapeln imorgon torsdag kl 17:30 på Mamre IP.

TFF:s trupp till matchen:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Rasmus Fridolf, Johannes Johansson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Mattias Håkansson, Marcus Pode, Dino Islamovic, Zoran Jovanovic, Haris Brkic, Felix Hörberg, Noah Christoffersson.

SPELTIPS
Tror att Trelleborg vinner med två måls marginal eller mer och spelar -1 handicap till 1,95 hos Unibet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip