Två lag med allt att spela för. Skillnaden? Ja, Västerås har flera klasser bättre trupp.

Förra mötet
VSK - Assyriska 0-1

DIV 1 NORRA
1. Västerås SK 22 15 2 5 40:21 47
14. Assyriska FF 22 5 4 13 38:53 19

AFF hemma
11 3 1 7 21:28 10

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Akropolis - Assyriska 4-0

VSK borta
11 7 0 4 19:13 21

Formen
V, F V, V, O

Senaste match
Västerås - Linköping 4-2

Assyriska håller på att gå i graven. Ja, det är så det känns. Efter torsken mot Akropolis senast (0-4) fick nytillträdde tränaren Carlos Banda gå. Jag har tappat räkningen på hur många tränare Assyriska avverkat. Inte nog med det så har man avverkat spelare också. Sålde sin bästa spelare Alagie Sosseh till konkurrenten Syrianska. Stefan Batan tröttnade på skiten och gick till dagens motståndare Västerås. Ni hör att det inte är frid och fröjd. Fyra förluster på fem senaste, tre raka torsk där man släppt in nio mål. Truppen som inledde säsongen var BRA mycket starkare än den man har nu. Tabelläget är kritiskt.

Västerås SK ska bara upp till Superettan. Med Nilsson-Lindelöf-pengarna har man en egen nivå på banken. Riktigt bra lag, om än bättre framåt än bakåt, och det är egentligen bara Syrianska som kan utmana. Just Syrianska är i högform och bara två poäng bakom serieledande VSK, så det finns inget utrymme för att åka till Södertälje och ladda. Övertygande seger senast med 4-2 mot Linköping. Skönt efter en käftsmäll borta mot Rynninge i omgången innan. Viktige Filip Tronet är tillbaka - en matchvinnare. Simon Johansson gjorde hattrick senast och är således i högform. Karwan Safari och Douglas Karlberg också väldigt bra anfallare.

Det senaste tränarbytet känns mest bara desperat från Assyriska. Truppmässigt är det klasskillnad och VSK väntas komma med närmast ordinarie manskap. Borde räcka långt på plastgräset i Södertälje.

SPELTIPS
Jag spelar Västerås hcp -1 (måste vinna med minst två mål) till 2.15 hos Bethard eller FastBet (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip