Aston Villa tar emot Arsenal på lördagskvällen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Över 2,5 mål, vi behöver alltså tre eller fler i matchen.
11/15 Villamatcher har haft tre eller fler mål hittills. Bara Brighton har ett högre målsnitt/match än Villa.
För Arsenal är siffran 10/15 ligamatcher med tre eller fler mål.

De flesta såg nog hur Aston Villa slaktade Man City i onsdags. Öste på i våg efter våg och skapade mängder av målchanser och avslut. Segern var lagets fjortonde raka på hemmaplan om vi räknar in fjolårets avslutning. Slagit lag som Newcastle, Brighton, Tottenham och Man City under de 14 matcherna, så segerraden kan inte bortförklaras med ett enkelt spelschema.

Är helt enkelt ett riktigt bra lag och har en xg-summa som backar upp lagets höga målskörd. Spelar en underhållande fotboll och verkar uppenbarligen inte ändra sitt spelsätt beroende på motstånd. Att de bara får två vilodagar efter en brutal urladdning är väl ett tecken som talar mot målfest här. Även att Arsenal har ett bra försvar och stundtals kunnat kontrollera hem en hel del matcher utan att släppa till särskilt mycket.

Arsenals målvaktssituation?

Men måste ifrågasätta Arsenals försvarsspel också. Släppte visserligen till väldigt lite mot Luton i veckan. Men målvkatsspelet återigen svagt, precis som det var mot Brentford för ett par veckor sedan när Ramsdale stod. Situationen knappast optimal för dagen där. Med Timber och Tomiyasu out är Arsenal också väldigt tunna bakåt. Får nöta med samma backfyra, vilket innebär den mer offensivt lagde Zinchenko som vänsterback.

Blivit en del nollor för Arsenal, men mest mot svagare motstånd.

Framåt är Arsenal pålitliga. Gjort mål i 14/15 matcher och jag tycker formen på de offensiva spelarna just nu är bättre än tidigare under säsongen. Ödegaard, Saka, Martinelli, Havertz och Jesus har samtliga dragits med lite småskador och ojämn form tidigare under säsongen, men senaste veckorna tycker jag det sett bättre ut på samtliga.

I fjol blev det 4-2 till Arsenal i motsvarande möte. Kanske inte blir samma målfest här, men tycker det bör vara bra chans för minst tre mål här och spelar överspelet.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip