Marcus Allbäck här igen! Efter ett härligt och lyckat Fotbolls-EM här på Rekatochklart så är jag tillbaka med ett nytt speltips inför Premier League, denna gången på av klubbarna som jag representerade under min karriär.

Aston Villas kärlekshistoria med trotjänaren Jack Grealish är över för den här gången, superstjärnan i Aston Villa har gått och blivit en del av Manchester Citys många stjärnor. Det blev en dyr och stor prislapp för nyckelspelaren, som Aston Villa utnyttjat på ett bra sätt under transferfönstret. Förutom att man tagit in lite rutin och klass i Ashley Young har man spetsat till det lite extra med värvningarna av Leon Bailey från Leverkusen, Emi Buendia från Norwich och framförallt målkungen Danny Ings från liga-konkurrenten Southampton. Den sistnämnda har startat sin tid i Villa på ett lysande sätt trots att laget bara lyckats vinna en av sina två inledande ligamatcher. Två mål på två matcher har det blivit för den engelska anfallaren och halv-bicykletan senast måste man ju bara älska!

Ovanstående nämnda spelare är en bra grund till speltipset som jag väljer att gå för i det här mötet. Brentford har visserligen startat sin säsong i Premier League på ett bra sätt, där premiärsegern mot Arsenal sticker ut. Senast blev det dock en mållös och snäppet svagare prestation mot Crystal Palace. Jag tror, tyvärr för Brentfords del, att det kommer gå neråt framöver och att man inte kan behålla den övertygande raden av matcher.

Aston Villa har förstärkt kraftigt och det är bara en tidsfråga innan namn som Bailey, Buendia och Ings börjar prestera ännu bättre. Aston Villa är mina favoriter och det fina oddset på 2.00 hos bet365 lockar väldigt mycket. Villa har visat en del redan, men det kommer mer än såhär - jag är övertygad och tror att man tar andra segern för säsongen mot nykomlingarna. Dock får man inte glömma vikten av Jack Grealish (eller nu avsaknaden), han är den som på egen hand kan vända en match, genom att alltid vilja ta sig an sin motståndare, alltid ett hot framåt, både med sina dribblingar och med sina passningar, så detta kommer självklart bli kännbart för Villa.

Känslan är att Aston Villas offensiva spets ändå blir avgörande och dessutom har man en 2-0 seger mot Newcastle i ryggen. Tyrone Mings styr försvaret och är en ”rese” där bak, som är oerhört nyttig och det är en spelare som visar spets även i defensiven. Brentfords succé blir kortvarig och 0-0 matchen mot Crystal Palace är troligen bara början på en tyngre tid.

/Allbäck.

This is the stats tab
This is the post tip