Speltips: BLGM till 1.77 hos Expekt .
—-
Aston Villa återvänder hem till Villa Park efter att ha tappat en 2-0 ledning till 2-3 förlust borta mot Manchester United i veckan. Tredjeplatsen i Premier League har man dock fortfarande och en vinst mot Burnley lär krävas för att behålla den.

Burnley kommer från en hedersam men klar 2-0 förlust mot Liverpool under tisdagen. Det var egentligen aldrig nära, men det definitiva avgörandet kom inte förrän Diogo Jotas 2-0 i den 90:e minuten.
Kompany har fått med sig ett par poäng under detta hektiska spelschema, och jag tror trots allt att den här matchen mot Villa kan komma ganska lägligt.

Aston Villas form dalar en aning

Faktum är att jag inte tycker Aston Villa imponerat speciellt mycket alls de senaste matcherna. Det var dock först mot United som förlusten kom, men varken i 1-1 matchen mot Sheffield United eller 2-1 seger mot Brentford innan det såg spelet särskilt bra ut.
Vad som ligger till grund för det är svårt att svara på. Avstängningen på Kamara? Ollie Watkins något kallare form? Eller bara trötta ben? Svårt att säga exakt, men en något dalande formkurva tycker jag mig se.

Defensiven tycker jag även fortsatt ser skakig ut. Man har släppt in mål i tre raka matcher och om man återigen står utan Pau Torres ger jag Burnley ganska goda chanser att spräcka Villas nolla.

Burnleys defensiv är inte heller mycket att hänga i julgranen, så att Villa ska gå mållösa tror jag inte heller på. Kvalitén är fortfarande för hög för att inte göra mål på Burnley, som trots allt fortsatt ligger näst sist och har släppt in näst minst mål i ligan.

Jag var först inne på att Burnley har rätt goda chanser att ge Villa en ordentlig match för poängen här och spela Burnley asian +1,5 till 1.88.
Jag landar dock tillslut i att båda lagen gör mål är vägen att gå, mest för att behålla möjligheten utifall Villa skulle få träff och vinna med ett par bollar som man har kvalitén att göra.
Jag tror dock fortfarande att Burnley har chans att göra match av detta, och även då tror jag matchen kommer innehålla mål mellan två defensiver som inte imponerar på mig.
BLGM spelas till 1.77 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip