Speltips: Aston Villa rak seger till 2.18 hos X3000 .

Omspel i FA-cupen mellan Aston Villa och Chelsea står på huvudmenyn under onsdagskvällen. Det första mötet mellan lagen på Stamford Bridge slutade mållöst, och det tror jag inte att detta möte har förutsättningarna för.

Villa kommer från en rejäl kölhalning av Sheffield United på bortaplan. 4-0 efter en halvtimme i en match som tillslut slutade 5-0. Givetvis starkt av Villa, men Sheffield United är bland det sämre man skådat vilket för mig sätter en liten asterisk bredvid det resultatet ur en Villa-synvinkel.
Viktigt för Villa var dock att få igång lite poängproduktion igen, då den haltat en aning innan den matchen. Speciellt hos exempelvis Ollie Watkins som lämnade Bramall Lane med 1+3.

Chelsea fortsätter att gå i motsatt riktning. Förlust med 4-2 hemma på Stamford Bridge mot Wolves. Visserligen ett Wolves i ganska fin form, men såklart bedrövligt oavsett.
Framförallt defensivt ser det extremt dåligt ut och det verkar inte spela någon roll vilka man matchar i det där mittförsvaret när inte ens vanligtvis så pålitlige Thiago Silva ser bedrövlig ut.

Offensivt gör man fortfarande en del mål, men släpper man in fyra mål i var och varannan match, vilket man gjort i de två senaste, spelar inte det speciellt stor roll.
Ett uttåg ur FA-cupen är nog det sista Pochettino behöver just nu, men känslan är att just det ligger i korten.

Det blåser upp till storm i Chelsea

Chelseas form i allmänhet ser dyster ut, men på bortaplan är den ännu mer bedrövlig. En vinst på de sju senaste försöken på bortagräs. Kanske har man fått med sig något kryss åtminstone? Nope, resten är idel förluster.
Bortsett från Villas förlust hemma senast mot Newcastle är man som vi alla vet extremt starka hemma på Villa Park, och att ett formsvagt Chelsea ska åka dit och ge Villa en ny hemmaförlust är det inte direkt favorit på.

Inga nya avbräck i form av skador väntas finnas i respektive lag. Pochettino kan mycket väl ändra om en del i elvan, men problemet är nog djupare rotat än några få ändringar i startelvan vilket gör att jag lägger minimalt med vikt vid det.
Det enda som kan vara värt att nämna är att Lewi Colwill har en liten chans att återvända till matchtruppen. Att han ska kliva in och kunna starta ser jag dock som mindre troligt.

Chelsea behöver studsa tillbaka spelmässigt men framförallt mentalt, och känslan är att det blåser lite för mycket runt klubben för att man ska klara av det. Thiago Silvas fru gick även ut och kritiserade klubben på Twitter, vilket säger rätt mycket om stämningen i Chelsea för tillfället
Nej, alldeles för mycket pekar i Aston Villas riktning för att jag ska kunna se bort från Villa rak seger till 2.18, och det spelas till det oddset hos X3000 !
This is the stats tab
This is the post tip