Man City gästar Aston Villa på onsdagen.
Mitt speltips: Aston Villa att ha över 3,5 hörnor i matchen.

När jag såg 1x2-oddsen tänkte jag först spela Man City. Inte ofta vi får de här oddsen på Peps gäng. Och jag tycker de har avrit riktigt bra i de matcher där de tappat poäng. Men jag har ändå respekt för vilket stort avbräck Rodri är (avstängd). Dessutom är Grealish också avstängd medan Doku är ett frågetecken. KdB som bekant out sedan tidigare. En startelva ser ändå fantastisk ut, men det kommer inte finnas särskilt mycket på bänken. Respekt för Aston Villas hemmafacit också.

Så istället för 1x2-marknaden vänder jag mig mot hörnmarknaden. I skrivande stund 1.75, 1.72 och 1.67 i odds för samma spel på ett par av de andra bolagen. Här får vi ett rätt mycket högre odds.

Med Rodri out tror jag att Man City kommer ha svårare att hålla i bollen och dominera på samma sätt som de brukar göra. Lågt sample size, men om vi ser till matcherna de spelat utan spanjoren har de sämre resultat och släpper till fler målchanser (högre xga). I åtta av 14 ligamatcher den här säsongen har de släppt till fyra eller fler defensiva hörnor.

Aston Villa starka hemma

I tio av 14 ligamatcher har Aston Villa haft fyra eller fler egan hörnor. Nu är det ett tuffare motstånd än de stött på tidigare under säsongen, men med Emery har de varit ett offensivt och sevärt lag. Framför allt på hemmaplan blåser de ofta på och kommer till en hel del avslut.

Gjorde en rätt slät figur mot Bournemouth i söndags, men här lär det vara fullt ös på läktarna och en skön hemmamatch med allt att vinna. Varit extremt stakra hemma på Villa Park, där de gått rent den här säsongen. Räknar med att de kommer försöka gå för det och mot ett avbräcksdrabbat Man City bör de kunna skrapa ihop en del bollinnehav och målchanser. Över 90 minuter bör de ha bra chans att slå en 3,5-lina vad gäller egna hörnor tycker jag. Slipper vi bara en matchbild med tidig hemmaledning de försöker spela på känns det här klart bra på förhand.


Speltips: Aston Villa att ha över 3,5 hörnor.
This is the stats tab
This is the post tip