Blåvitt reser till Halland för cupmatch mot Astrio.
Mitt speltips: Inget mål före 11:00. Finns hos bet365 .

Astrio spelar normalt sett i division 4. Tränas av Mats Jingblad. Över 90 minuter kommer de såklart vara helt chanslösa mot IFK Göteborg. De första hcp-linorna som bolagen släppt är på -7. Alltså väntas IFK Göteborg vinna med ungefär åtta mål. Säkert ingen omöjlighet, vi har sett stora siffror i den här omgången tidigare.

Taktiken kommer såklart vara att hålla tätt så länge det går, försöka frustrera Blåvitt och hoppas på någon ströchans. Över 90 minuter kommer det inte gå, men nog borde hemmalaget ha hyggliga möjligheter att hålla undan första elva minutrarna i alla fall. Med fräscha ben och huvuden ska även ett lag från Sveriges sjätte högsta division kunna packa ihop det och göra det svårt för ett allsvenskt lag.

Räknar även med att Blåvitt, som spelade en tuff bortamatch mot Helsingborg så sent som i måndags, kommer rotera på en del positioner. Är smyg-med i kampen om europaplatserna och har en viktig match mot Kalmar på måndag. Här ska de bara vinna oavsett lag, så det passar nog bra att ge bänkspelare chansen. Blåvitts trupp är inte så bred för dagen, inte minst då de har ett par skador. Så bänken består främst av junisar. En elva som är icke-samspelt och inte lika vass som den ordinarie lär behöva lite tid för att komma in i matchen - vilket hade varit bra för det här spelet.

Sen är Blåvitt egentligen som allra vassast när de får ställa om mot oorganiserade försvar. Särskilt många såna chanser lär det inte bli här, särskilt inte första elva minutrarna. När motståndet är samlat upplever jag snarare IFK som rätt tålmodiga i sitt bollinnehav snarare än att de tar närmsta och snabbaste vägen mot motståndarmålet. Så håller det inte för osannolikt att de tålmodigt kommer hålla i boll i en del ofarliga ytor inledningsvis.

Såg igår hur Norrköping behövde 34 minuter på sig för att få hål på ett division 2-lag. Division 4 är såklart ytterligare ett par nivåer ner från det (och varje match lever sitt eget liv), men något säger det.

Kämpa Astrio!

This is the stats tab
This is the post tip