Det väntar en minst sagt besvärlig tillställning för Atalanta när Bayer Leverkusen gästar dem i Europa League slutspelet. Detta är det första av två möten där en kvartsfinal står på spel. Medan Atalanta, som åkte ut ur Champions League, har besegrat Olympiakos två gånger om i slutspelet har gästerna vilat sig i form. Formen hos Atalanta är iskall medan gästerna är i toppslag. Spelbolag anser ändå att Atalanta borde vinna mötet varannan gång. I mitt tycke är detta ett helt öppet möte i Bergamo.

Det går inte att sticka under stolen med att Atalanta befinner sig i en formsvacka. Efter fem raka Serie A matcher utan seger lossnade det ordentligt när Sampdoria gästade dem. Då blev det hela 4 - 0. Dock föll Atalanta direkt i nästa match och förlorade mot AS Roma med 0 - 1. Det är tomt utan Duvan Zapata och Josip Ilicic på topp. Samt att Luis Muriel är helt ur form. Positivt är dock att Rafael Toloi är tillbaka efter en avstängning. En förstärkning i försvaret. Men offensiven är fortsatt väldigt uddlös.

Bayer Leverkusen har sin anfallsstjärna Patrik Schick, med 20 ligamål, skadad. Hans frånvaro har inte påverkat laget från att spela utmärkt. Det har bara blivit en förlust på de åtta senaste Bundesliga matcher. Under tiden har topplagen Mönchengladbach och Borussia Dortmund slagits. Samt att det i den senaste omgången blev 1 - 1 mot mästarna Bayern München på bortaplan. Florian Wirtz, Moussa Diaby och Robert Andrich har alla nätat tre gånger vardera i gruppspelet i Europa League.

Medan Atalanta har avbräck i offensiven och formsvaga forwards är det tvärtom hos Bayer Leverkusen, som har målskyttar i högform. Att gästerna redan har visat att de är kapabla till att kriga om poäng mot de bästa lagen gör att det går att lita på dem. Därmed blir det ett spel på att Atalanta inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en seger till Bayer Leverkusen.

Speltips Atalanta - Bayer Leverkusen:
X2 - odds 1.91 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Merih Demiral, Berat Djimsiti, Hans Hateboer, Marten De Roon, Remo Freuler, Joakim Maehle, Mario Pasalic, Teun Koopmeiners & Jeremie Boga.

Preliminär startelva - Bayer Leverkusen:
Lukas Hradecky, Jeremie Frimpong, Jonathan Tah, Edmond Tapsoba, Mitchel Bakker, Charles Aranguiz, Robert Andrich, Exequiel Palacios, Moussa Diaby, Lucas Alario & Florian Wirtz.
---

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!





This is the stats tab
This is the post tip