Det ska inte vara några bekymmer för heta Atalanta att vinna över Bologna hemma på Gewiss Stadium, i den italienska Serie A. Trots att det blev "bara" oavgjort senast borta mot Roma så är formen på topp med fem raka ligasegrar dessförinnan. Atalanta ligger på en tredje plats i tabellen och är fortfarande med och utmanar om ligaguldet, speciellt nu när serieledarna Inter börjar tappa poäng, även om det realistiska målet är en topp fyra placering, som innebär spel i Champions League nästa säsong.

Efter att ha segrat över Spezia, Verona, Udinese, Fiorentina och Juventus blev det 1 - 1 senast mot Roma. Formstarka Ruslan Malinovskyi nätade återigen för Atalanta och är en av många spelare som gör en lysande avslutning på säsongen. Det är hela elva poäng upp till Inter, med sex ligaomgångar kvar, men också en poäng upp till Milan, noll poäng ner till Juventus och sedan finns Napoli också där - två poäng efter Atalanta, som är pressade att studsa tillbaka direkt och ta en ny trepoängare.

Bologna befinner sig i ingenmansland, i mitten av tabellen, med ingenting att spela för. En stor del av sina poäng plockar Bologna på hemmaplan men på resande fot är de ett av ligans sämsta bortalag med 9 förluster på 16 bortamöten. Formen är helt okej där Bologna senaste spelade oavgjort mot Torino, där anfallaren Musa Barrow, 8 mål och 6 assister, nätade igen. Men att hålla tätt bakåt är inget som Bologna direkt är kända för och känslan är att de kommer att bli hårt straffade av anfallsglada Atalanta.

Det som helt kommer att vara avgörande i detta möte är Atalantas sylvassa offensiv, med ett flertal målskyttar i toppform. Då Bologna har stora problem på bortagräset, i synnerhet med försvarsarbetet, har Atalanta en bra chans att dra nytta av detta. Då Bologna på alla sätt och vis väger alldeles för lätt litar jag på att motiverade Atalanta, i vanlig ordning, vinner och att de gör det med stora siffror. Därmed lägger jag ett spel på en Atalanta seger med fler än ett måls marginal på asiatiskt handikapp.

Speltips Atalanta - Bologna:
1 asian -1,5 (samma som Atalanta -1,5 mål). Odds 1.94 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Atalanta:
Pierluigi Gollini, Rafael Toloi, Cristian Romero, Berat Djimsiti, Joakim Maehle, Marten De Roon, Remo Freuler, Hans Hateboer, Ruslan Malinovskyi, Luis Muriel & Duvan Zapata.

Bekräftad startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Lorenzo De Silvestri, Danilo, Adama Soumaoro, Valentin Antov, Jerdy Schouten, Mattias Svanberg, Andreas Skov Olsen, Roberto Soriano, Musa Barrow & Rodrigo Palacio.
---

This is the stats tab
This is the post tip