Atalanta spelar sin första hemmamatch i ligans andra omgång där Bologna står för motståndet.

Förra säsongen
Atalanta - Bologna 4-0
Bologna - Atalanta 2-2

Första ligaomgången

Torino - Atalanta 1-2 (0-1 Muriel, 1-2 Piccoli)

Bologna - Salernitana 3-2 (1-1 De Silvestri, 2-2 Arnautovic, 3-2 De Silvestri)

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Atalanta (3-4-1-2) Musso - Djimsiti, Demiral, Palomino, Maehle - Freuler, Pasalic, Gosens - Pessina, Ilicic, Muriel

Saknar: Hateboer, Zapata, De Roon (avstängd)
Osäkra: -

Bologna (4-2-3-1) Skorupski - De Silvestri, Medel, Bonifazi, Hickey - Svanberg, Dominguez - Orsolini, Vignato, Barrow - Arnautovic

Saknar: Schouten, Soriano (avstängda)
Osäkra: Dijks

Det satt långt inne, men det satt. Atalanta avgjorde på tilläggstid borta mot Torino efter att ha tappat sin tidigare 1-0-ledning. Det var Bergamolagets fjärde raka seger i en öppningsmatch av säsongen. Laget (som slutade på en tredjeplats och återigen är med i CL) är sig ganska likt mot förra säsongen där man länge fanns med i den absoluta toppen, och vi är många som charmats av lagets spel och insatser även i Champions League. Klubben har fått behålla tränaren Gasperini och han bör ju få ett livstidskontrakt med tanke på det han uträttat med Atalanta.
Till lördagens hemmapremiär mot Bologna har Gasperini ganska små problem i truppen. Det är Zapata som saknas och som han så klart gärna hade haft med här. Samtidigt fick Muriel näta direkt och Ilicic finns med också. Atalanta spöade Mihajlovic-ledda Bologna med klara 5-0 i motsvarande möte förra säsongen.
Och även om Bologna är ett kompetent lag (12:a förra säsongen) så håller jag Atalanta som ett spetsigare lag, särskilt på hemmaplan.
Bologna vann en svängig tillställning i premiären hemma mot nykomlingen Salernitana. Tunge anfallaren Arnautovic stod för 2-2-målet och ytterbacken De Silvestri gjorde faktiskt de andra två målen. Inte direkt en van målskytt.
Jag tror vi kommer få se ett Atalanta som går ut stenhårt här och lyckas Bologna inte stå emot i första halvlek så kan det definitivt skilja både en och två bollar mellan lagen.
Samtidigt är vi tidigt inne på säsongen och därför tror jag att Atalanta inte har prickat toppformen redan nu och att Bolognas defensiva matchplan kan hålla siffrorna nere.

SPELTIPS
Jag spelar under 3,5 mål i matchen till 1.81 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip