Söndagens lunchmatch i den italienska Serie A hämtas från Atleti Azzurri d'Italia där Atalanta tar emot Cagliari. Atalanta är megafavoriter till att vinna - trots att de bara har lyckats med en seger under de fem senaste omgångar. Favoritskapet är för stort, då Cagliari själva har visat fin form detta år. Dessutom slåss Cagliari i bottenstriden så någon målfest kan mycket väl utebli.

Det har inte heller varit så många målrika matcher med Atalanta, som vi har blivit vana med att se. Tre av de fyra senaste ligamatcher har slutat mållöst. Tränaren Gian Piero Gasperini har ändrat taktiken i den senaste matcherna mot de regerande mästarna Inter och sedan Lazio - som båda alltså slutade 0 - 0. Duvan Zapata är fortsatt ett avbräck på topp. Robin Gosens har lämnat laget för spel i Inter. Josip Ilicic är borta på grund av psykisk ohälsa. I tabellen är de fyran, med en poäng mer än Juventus.

Cagliari befinner sig i bottenträsket. Det är en poäng upp till säker mark. Walter Mazzarri har behövt tid på sig. Nu har han gjort succé. Ändå. Året inleddes med två raka segrar över Sampdoria och Bologna. Därefter blev AS Roma för tuffa - men förlustsiffrorna skrevs till bara 0 - 1. I den senaste omgången tog de en pinne när de spelade 1 - 1 mot formstarka Fiorentina. Ett enormt avbräck är anfallaren Joao Pedro, som har varit involverade i 64% av lagets mål - med 10 mål och 4 assister hittills.

Atalanta får en del spelare tillbaka efter en Covid-smitta. Dock ska detta inte garantera någon storseger över ett bottenlag, som kämpar med näbbar och klor. Marknaden har kvar över/under linan på 3,5 mål i matchen - trots att Atalanta har spelat mållöst två gånger om. Det känns inte rimligt. Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest tre insläppta mål i detta Serie A möte.

Speltips Atalanta - Cagliari:
Under 3,5 mål. Odds 1.76 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Merih Demiral, Jose Luis Palomino, Davide Zappacosta, Marten De Roon, Remo Freuler, Giuseppe Pezzella, Matteo Pessina, Mario Pasalic & Luis Muriel.

Preliminär startelva - Cagliari:
Alessio Cragno, Edoardo Goldaniga, Luca Ceppitelli, Matteo Lovato, Raoul Bellanova, Alberto Grassi, Daniele Baselli, Razvan Marin, Dalbert Henrique, Gaston Pereiro & Leonardo Pavoletti.
---

This is the stats tab
This is the post tip