På Stadio Atleti Azzurri d'Italia i Bergamo är Atalanta favoriter till att slå Fiorentina i ligaspelet. Efter två omgångar i Serie A ligger båda lagen i mitten av tabellen. Atalanta har en seger över Torino samt en mållös match mot Bologna bakom sig. Fiorentina förlorade premiären i Rom mot AS Roma men vann senast mot Torino i Florens. Atalanta är det starkare laget, med en bättre offensiv. Dock har Fiorentina en X-faktor i Dusan Vlahovic, som redan har hittat nätmaskorna. Vi kan vänta oss en målfest.

Inget lag kunde slå Atalanta på fingrarna förra säsongen då det blev 90 mål efter 38 omgångar. Detta ledde till en tredje plats i tabellen och en Champions League biljett. Denna säsong har de börjat lika bra, även om utdelningen inte har blivit maximal ännu. I premiären var det oavgjort fram tills stopptid där Roberto Piccoli avgjorde på övertid och gav laget en 2 - 1 seger. Därefter blev det makalöst mållöst mot Bologna, där Atalanta hade 18 skott på mål men lyckades aldrig bryta ner gästerna. Det är ovanligt att Atalanta går mållösa av planen och ännu mer ovanligt att de gör det flera gånger om. Så bör de inte heller bli mot Fiorentina.

Att Atalanta har tappat mittbacken Cristian Romero till Tottenham är kanske något som öppnar upp för Fiorentina. Målvakten Bartlomiej Dragowski drog på sig en tidig utvisning i premiären mot Fiorentina som ändå lyckades näta i 1 - 3 förlusten. Därefter blev det en seger över Torino där Nicolas Gonzalez och Dusan Vlahovic nätade för Fiorentina. Dusan Vlahovic nätade 21 ligamål förra säsongen och kommer att vara viktig för laget, som har en ambition att komma högre än mitten av tabellen.

Den nya tränaren Vincenzo Italiano har imponerat med sitt stora engagemang vid sidlinjen och viljan att gå till attack. Vi kommer att få se ett offensivt Fiorentina lag denna säsong. Laget har förstärkts med Lucas Torreira, Matija Nastasic och Real Madrid försvararen Alvaro Odriozola. I Atalanta saknas målkungen Luis Muriel på grund av en muskelskada, samt att kollegan Duvan Zapata är tveksam till start. Ändå finns det gott om anfallsalternativ, som är starka nog att göra en massa mål mot Fiorentina.

Då gästerna själva har Dusan Vlahovic och andra anfallare i form lutar detta starkt mot att bli ett målrikt möte, från båda sidorna. Därmed lägger jag ett spel på att vi får se minst tre mål i matchen, där båda lagen lyckas näta minst en gång vardera också.

Speltips Atalanta - Fiorentina:
Över 2,5 mål och båda lag gör mål - odds 1.83 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Merih Demiral, Jose Luis Palomino, Joakim Maehle, Mario Pasalic, Remo Freuler, Robin Gosens, Ruslan Malinovskyi, Matteo Pessina & Josip Ilicic.

Preliminär startelva - Fiorentina:
Bartlomiej Dragowski, Alvaro Odriozola, Nikola Milenkovic, Matija Nastasic, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Lucas Torreira, Gaetano Castrovilli, Jose Callejon, Dusan Vlahovic & Riccardo Sottil.
---

This is the stats tab
This is the post tip