Atalanta:

Coppa Italia-semifinalretur där Atalanta måste vända på steken framför hemmasupportrarna i Bergamo efter att ha förlorat, 0-1, borta i Florens efter att Rolando Mandragora gjort matchens enda mål. Atalatas form har varit lite upp och ned sedan den första semifinalen, när La Dea följt upp med förlust mot Cagliari (1-2), imponerande 3-0-seger borta mot Liverpool följt av 0-1 i hemmareturen, 2-2-kryss hemma mot Hellas Verona och nu i helgen en 2-1-seger borta mot AC Monza. Matcherna har duggat tätt när Atalanta säkrat Europa League-semifinal, samtidigt som man är med och utmanar om Europaplatserna i Serie A och dessutom är långt ifrån borta från att kunna säkra en finalplats i Coppa Italia.

Giorgio Scalvini fortsätter att saknas, och nu finns dessutom även frågetecken för huruvida Rafael Tolói och Emil Holm. Teun Koopmeiners, Marten de Roon och Gianluca Scamacca vilades alla från start mot Monza i helgen och lär vara tillbaka i startelvan här.

Fiorentina:

Har precis som Atalanta haft intensivt matchande de senaste veckorna när Fiorentina bollat Serie A, Coppa Italia och Europa Conference League. Efter att ha slagit ut Viktoria Plzen i ECL-kvartsfinalen roterade Vincenzo Italiano sitt lag rejält i helgens bortamatch mot Salernitana – men tog ändå en solid 2-0-seger efter två sena mål från Christian Kouamé och Jonathan Ikoné.

Antonín Barák spelade central anfallare senast, och Gaetano Castrovili gjorde sin första match från start på ett år, men Italiano lär göra en hel del
förändringar och ställa starkast möjliga lag på banan på Gewiss Stadium, för att förvalta 1-0-övertaget från Stadio Artemio Franchi.Jag har svårt att välja sida i den här returen. Båda lagen har matchats hårt på sistone och jag håller i grunden Atalanta högre än Fiorentina, trots La Violas fina resultat i cupsammanhang under Italiano. La Dea är ett bra hemmalag, samtidigt som Fiorentina inte är särskilt vassa på resande fot – helgens seger mot Salernitana var den första i ligaspelet sedan december – och raka ettan står i runt 1,81, vilket känns snäppet för lågt. Atalanta har samtidigt bara hållit nollan i en av de sex senaste matcherna, och även om Fiorentina måhända inte varit lika målglada på sistone så är Italianos lag alltid framåtlutade och strävar efter att ta initiativ. Båda lagen gör mål kan vara ett alternativ till 1,74 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip