Speltips: Atalanta asian -1,5 @ 2,20 - Nordicbet -

Hemmastarka Atalanta tar emot genomusla bortalaget Frosinone under måndagskvällen.

Atalanta är fortfarande inte något lag för den absoluta toppen i Serie A men är med i fighten om Champions League plats. Har bara kryssat tre gånger på nitton matcher och som vi vet så "tjänar" man på en poäng på en vinst och en förlust emot två kryssmatcher.

Formen får anses bra då man på de fem senaste har tre segrar, ett kryss och en förlust. Har även hunnit med att slå ut både Sassuolo och Milan ur cupen och är nu framme i semi-final där man ställs mot Fiorentina i April. Självförtroende lär vara högt då man i bortamatchen mot Milan lyckades vinna trots att man hamnade i underläge. Teun Koopmeiners var het och satte kvitteringen på pass från Emil Holm och kunde sedan i andra halvlek avgöra från straffpunkten. Teun var även den som matchen innan fixade poäng borta mot Roma.

Skönt för tränare Gian Piero Gasperini att någon levererar när Ademola Lookman är borta på Africa Cup of Nations med Nigeria. Dock får inte Gian Piero Gasperini coacha den här tillställningen då han är avstängd efter ha protesterat till sig ett rött kort för en utebliven straff mot Milan. I övrigt ser truppläget inte alls så tokigt ut. Försvararna Jose Luis Palomino och Rafael Toloi satt på bänken i cupen efter sina skador och hypade Almeria-förvärvet El Bilal Toure som var tänkt att ersätta Rasmus Höjlund var tillbaka i träningsmatchen mot Real Calepina där han satte 2 av 11 mål! Även Gianluca Scamacca satte två bollar och det kan räcka för en plats i startelvan där han främst konkurrerar med Luis Muriel. Nye Isak Hien får bida sin tid men lär på sikt kunna ta plats i backlinjen.

Frosinone har två pinnar på nio bortamatcher

Frosinone har det fortsatt uberkämpigt så fort man lämnar Stadio Benito Stirpe. Två poäng på nio matcher gör att man till och med är sämre än Cagliari och Salernitana. Tog poäng mot Udinese och Salernitana i början av säsongen men efter det sex raka förluster och även i cupen mot Juventus blev det dyngspö med fyra bollar. Cupmatchen innan när man besegrade Napoli med 4-0 känns väldigt avlägsen och där borde man legat under med 0-2 i paus men hade en andra halvlek där allt gick vägen.

Fått straff med sig i tre av de fyra senaste ligamatcherna, men det är så klart inget man kan hoppas på i varje match och inget man kan bygga offensiven på.

När det gäller truppen så har man skador på backarna Anthony Oyono, Sergio Kalaj och Riccardo Marchizza. Framåt är det Jamie Baez som ej kan medverka. Ingen av lagets fyra marockaner ska spela Africa Cup of Nations så inga spelare som saknas pga landslagsuppdrag. Plockat in tre nyförvärv men två av dem redan nedskickade till b-laget. Backen Kevin Bonifazi (Bologna, lån) kan dock få speltid här. Har ett hot framåt i Matias Soule som gjort 8 mål på 17 matcher. Tre av dem på straff, så att kalla argentinaren för skyttekung kanske är att överdriva en smula.

Om Atalanta kommer upp i normal standard så bör detta bli en bekväm seger och vi tror att hemmalaget tar en ny trea även utan Ademola Lookman.

Spelet sitter om Atalanta gör minst två mål fler än Frosinone.
This is the stats tab
This is the post tip