Två av Italiens formstarkaste lag möts på Atleti Azzurri d'Italia i Serie A när Atalanta tar emot mästarna Inter. Båda lagen har inlett året med en seger i ligaspelet. Atalanta krossade Udinese och behöll sin fjärde plats i tabellen. Inter vann en jämn tillställning mot Lazio och ligger fortsatt i toppen av tabellen. Däremot har Inter en ytterligare tuff och lång match i benen, efter att ha spelat Supercupen mot Juventus. Inters svit på åtta raka segrar i ligaspelet är under ett stort hot. Här kan de tappa poäng.

Efter att ha avslutat 2021 med en dunkel form lyckades Atalanta ladda om batterierna under Jullovet och hitta tillbaka sin identitet. Året inledde med en tennisseger över Udinese på Stadio Friuli. Det blev hela 6 - 2. Mario Pasalic, Ruslan Malinovskyi, Joakim Maehle, Matteo Pessina och Luis Muriel, två gånger om, stod för målen. Bredden på målskyttar är enorm. I veckan roterade tränaren Gian Piero Gasperini truppen när Venezia gästade dem i italienska cupen. Det blev en enkel 2 - 0 seger. Luis Muriel och Joakim Maehle nätade. I truppen saknas Robin Gosens och Duvan Zapata. Dock har ersättarna levererar under tiden.

Inter är i toppslag. Efter att ha avslutat förra året med sju raka segrar i ligan, samt en förlust mot Real Madrid i Champions League, inledde de detta år med att besegra Lazio. Dock blev det en tuffare kamp än väntat. Dels var Lazio bra. Dels var inte Inter helt på topp. Även mot Juventus i Supercupen stötte Inter på hård patrull. Efter att Juventus hade tagit ledningen kvitterade Lautaro Martinez på straff. Matchen slutade oavgjort vid fulltid och gick till förlängning. Där avgjorde Alexis Sanchez i den 121:a matchminuten. Så det är en lång och jobbig match som Inter har i benen inför den tuffa drabbningen mot anfallsglada Atalanta.

Atalanta håller aldrig igen utan kör på med sitt offensiva spelstil - även mot topplag. En underhållande tillställning är att vänta mellan två lag som är skickliga i den sista tredjedelen. Marknaden har Inter som en liten favorit till seger. Känslan är dock att mötet är vidöppet. Atalanta har en minst lika stor chans till poäng, efter att ha inlett året strålande. Därmed blir det ett spel på att Inter svit bryts. Alltså att Inter inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en tredje raka seger för året för Atalanta.

Speltips Atalanta - Inter:
1X - odds 1.71 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Merih Demiral, Jose Luis Palomino, Hans Hateboer, Marten De Roon, Remo Freuler, Joakim Maehle, Mario Pasalic, Ruslan Malinovskyi & Luis Muriel.

Preliminär startelva - Inter:
Samir Handanovic, Milan Skriniar, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni, Matteo Darmian, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Hakan Calhanoglu, Ivan Perisic, Edin Dzeko & Lautaro Martinez.
---

This is the stats tab
This is the post tip