Söndagens kvällsmatchen från italienska Serie A hämtas från Atleti Azzurri d'Italia där Atalanta tar emot stormakten Juventus. Det är en direkt kamp om fjärdeplatsen i tabellen - Champions League biljetten. Atalanta är femman med två poäng upp till fyran Juventus. Medan Atalanta har inlett året med en tveksam form har Juventus ångat på ordentligt och verkar vara i toppslag. Marknaden ser på mötet som vidöppnet. Nog är det ändå Juventus som ska vara favoriter till att gå segrandes ur toppduellen.

Nej, det vill sig inte för Atalanta. Tränaren Gian Piero Gasperini drabbades av extremt många avbräck, i form av Covid-smitta och skador. Detta ledde ändå till att de lyckades ta poäng i två mållösa drabbningar mot mästarna Inter och Lazio. Dock kunde inte detta vara för evigt. En förlust mot Cagliari i Serie A följdes upp av en ytterligare i veckan, i den italienska cupen mot Fiorentina. Stjärnanfallaren Duvan Zapata är borta säsongen ut. Samt att Jose Luis Palomino och Giuseppe Pezzella är på skadelistan. Målvakten Juan Musso blev utvisad mot Cagliari och ersätts av Marco Sportiello, som har stått två gånger under säsongen.

Hos Juventus är det precis tvärtom. Allting studsar deras väg. I veckan tog de sig förbi Sassuolo i kvartsfinalen av den italienska cupen, där det avgörande 2 - 1 målet kom genom ett självmål. Inflytandet av nyförvärvet Dusan Vlahovic har varit enorm, då målkungen genast har tagit för sig och levererat. Efter bara 13 minuter nätade han i den senaste Serie A omgången, där det blev en 2 - 0 seger över Verona. Max Allegri har skapat en segermaskin som är obesegrade i de tio senaste omgångar i ligaspelet.

Allting verkar peka mot en Juventus seger, då Atalanta sliter rejält med formen - både i offensiven och defensiven. När Juventus, förutom ett försvar i världsklass, dessutom är formidabla i den sista tredjedelen, har de en fin chans till att plocka samtliga poäng. Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på en Juventus seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Atalanta seger och vinst vid en rak bortaseger till Juventus.

Speltips Atalanta - Juventus:
2 asian 0 (samma som Juventus draw no bet) - odds 1.84 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Marco Sportiello, Berat Djimsiti, Merih Demiral, Rafael Toloi, Hans Hateboer, Marten De Roon, Remo Freuler, Davide Zappacosta, Matteo Pessina, Jeremie Boga & Luis Muriel.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Matthijs de Ligt, Leonardo Bonucci, Alex Sandro, Manuel Locatelli, Denis Zakaria, Adrien Rabiot, Juan Cuadrado, Alvaro Morata & Dusan Vlahovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip