Atalanta:

Sent omsider har Gian Piero Gasperinis Atalanta vaknat till och på allvar lagt sig i kampen om Champions League. Efter tre raka segrar – 2-1 borta mot Torino, 3-1 hemma mot Roma och senast 3-2 hemma mot Spezia – har La Dea klättrat till en femteplats i Serie A, två poäng bakom Inter på sista Champions League-platsen och fem efter söndagens motståndare Juventus. Senast lagen möttes, i slutet av januari, bjöds på ett målglatt och underhållande möte som slutade 3-3 i Turin.

Ademola Lookman var centralfigur i krysset borta mot Juventus, där nigerianen gjorde två mål och en assist. Lookman dras dock med skadebekymmer och missar toppmötet med Juventus. Även supertalangen Rasmus Höjlund är ett osäkert kort efter att Höjlund klev av på uppvärmningen inför 3-2-segern mot Spezia senast. Kommer inte Höjlund till spel lär Luis Muriel, som gjorde mål senast, kastas in i startelvan tillsammans med Duván Zapata. I övrigt är skadeläget oförändrat.

Juventus:

Har tappat lite form sedan man stormade fram i tabellen i samband med att klubben återfick de 15 poäng man tidigare berövats i Plusvalenze-fallet. Efter fyra raka utan seger – varav tre förluster – lyckades Juventus återigen inkassera en trepoängare senast, när Lecce besegrades med 2-1 på hemmaplan. Glädjande för Max Allegri gjorde Dusan Vlahovic mål efter elva raka utan nätrassel – det vore en rejäl boost för Juventus om serben kunde hitta målformen inför säsongsavslutningen. Paul Pogba hoppade också in i matchen och stod för ett inhopp som gav mersmak.

Segern innebär att Juventus är kvar på tredjeplatsen i Serie A, med tre poäng ner till jagande Inter. Leandro Paredes, som haft en lite tuff säsong, gjorde sitt första mål i Juventuströjan mot Lecce senast men är avstängd här. Mattia De Sciglio och Kaio Jorge saknas på grund av skada.

Viktig match för båda lagen

Det här är en minst sagt viktig match för båda lagen inför säsongsavslutningen. Atalantas formkurva pekar uppåt, vilket gjort att man knaprat in lite avstånd till lagen ovanför, samtidigt som Juventus presterat sämre på sistone, men har ett mer gynnsamt tabelläge och som bröt den negativa trenden i segern mot Lecce senast. Atalanta har inte hållit nollan i någon av deras åtta senaste i Serie A och Juventus har inte hållit tätt i någon av deras sex senaste. Någon repris från 3-3-mötet i januari ska vi kanske inte räkna med, men båda lagen har offensiv kapacitet – trots att Atalanta saknar Lookman – och om Juventus kan få fart på Vlahovic är det ett jättetillskott för de svartvitas anfallsspel. Över 2.25 finns till 1,85 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip