En intressant match väntar i Bergamo.

Förra säsongen
Lazio - Atalanta 1-1
Atalanta - Lazio 3-3

Serie A
5. Lazio 15 7 4 4 22:18 25
11. Atalanta 15 6 3 6 29:20 21

Atalanta hemma
7 3 1 3 12:5 10

Formen
V, F, F, V, V

Senaste match
Udinese - Atalanta 1-3

Lazio borta
7 3 2 2 8:8 11

Formen
F, O, O, F, O

Senaste match
Lazio - Sampdoria 2-2
Lazio - Frankfurt 1-2

Två bra lag som slåss om att plocka åtminstone Europa League-platser möts på måndagskvällen. Atalanta kommer från två torsk på tre senaste. 2-3 borta mot Empoli, 1-2 hemma mot Napoli men senast seger med 3-1 borta mot Udinese. Ett Udinese som inte är något extra i år.

Med lirare som Zapata, Ilicic och Gomez framåt finns en fruktbar offensiv. Men det finns uppenbara svagheter också. Defensiven är inte toppklass och här tycker jag definitivt att kontringsstarka Lazio har en chans att såra. Lazio har en frustrerande period bakom sig med fyra raka kryss. Senast i ligan hade man 2-1 mot Samp men släppte in kvitteringen 90+8...

Riktigt tungt såklart. Lazio har två raka torsk i Europa League, men man ska inte glömma att laget var klart för avancemang och roterade, så jag tar inte det på så stort allvar. Det jag tänker här är att Lazio trivs som bäst när de får ligga kompakt och kontra. Man kommer att låta Atalanta äga boll och sedan snabbt försöka hitta upp på sina vassa kontringsspelare. Luis Alberto, Ciro Immobile älskar när det finns kontringsytor att kombinera på.

Viktiga poäng på spel. Lazio tycker jag ändå har lite mer edge och möjlighet att utmana topplagen. Därför oerhört viktigt att inte torska här, helst vinna såklart, och jag tror att vi kommer få se ett fokuserat Lazio den här måndagen.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Atalanta (3-4-1-2) Berisha - Toloi, Palomino, Masiello - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - A Gomez - Ilicic, Zapata

Saknar: Vernier

Lazio (3-5-1-1) Strakosha - Wallace, Acerbi, Radu - Patric, Parolo, Badelj, Milinkovic-Savic, Lulic - Luis Alberto - Immobile

Saknar: Caicedo, Leiva

SPELTIPS
Jag spelar Lazio asian hcp +0,5 (samma som X2) till 1.74 hos FastBet eller Bethard (2,5/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip