Speltips: Atalanta att vinna matchen @ 2,05 - bet365 -

Två gäng som går bra i Serie A ställs här mot varandra. Atalanta på fjärde plats går som tåget hemma i Bergamo. Efter förlusten i November mot Napoli har man fem raka vinster. Krossade Frosinone (5-0) i mitten av Januari och följde upp den segern med 2-0 mot Udinese. Nästan svårt för tränare Gian Piero Gasperini att ta ut startelvan då det är så många i truppen som är i finfin form. Gianluca Scamacca har inte varit någon hit så här långt men senaste fick han måla och lär få fortsatt förtroende i anfallet då Ademola Lookman är på Africa Cup of Nations med Nigeria. Luis Muriel får nöja sig med korta inhopp då konkurrens är så pass hård som den är.

Sen test på Teun Koopmeiners som missade senast pga skada. Innan dess fyra mål på tre matcher. Aleksey Miranchuk fullgod ersättare om Teun ej kan medverka. Isak Hien skadad så max en svensk (Emil Holm) på planen för Atalanta.

Hemmaplan avgör

Lazio är målskillnad från Europaplats i skrivande stund. Kryssade senast (0-0) mot Napoli men innan dess fyra raka vinster i ligan. Är fortfarande kvar både i inhemska cupen och Champions League och det kan på sikt bli tufft att matcha alla dessa tävlingar.

Är inte superstarka på bortaplan där man har 4-1-5 på tio matcher. Har några jobsposter inför detta möte. Försvararen Patric och mittfältaren Mattia Zaccagni är osäkra till spel. Danilo Cataldi är avstängd. Hans plats i truppen tas av Ciro Immobile som själv precis avtjänat en avstängning. Vi skriver inte "skyttekungen" om Immobile då han den här säsongen endast gjort 4 mål på 17 matcher. Det är en stor anledning till att Lazio totalt bara mäktat med 24 mål på 21 matcher.

Tycker det finns mer power i hemmalaget och just hemmafavör bör också spela en stor roll här. Atalanta bör ha bra chans att utöka hemmasviten till sex vinstmatcher i rad.

Spelet sitter om Atalanta vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip