Det väntas bli en helt vidöppen retur på Stadio Atleti Azzurri d'Italia när Atalanta BC tar emot Emil Forsberg och hans RB Leipzig, i kvartsfinalen i Europa League. Det första mötet slutade oavgjort på Red Bull Arena. Matchen var en jämn tillställning. I returen bör ändå Atalanta, som har spelat helt fantastiskt i turneringen, ses som en favorit att ta sig vidare till semifinalen.

Medan Atalanta har stora bekymmer med spelet i Serie A håller de högsta nivå i Europa League. Efter att ha besegrat Olympiakos och Bayer Leverkusen, både hemma och borta, tog de ledningen genom Luis Muriel efter en kvart mot Leipzig. Bundesliga laget fick en straff, som Andre Silva brände. Dock pressades och tvingades Davide Zappacosta göra ett självmål, efter en halvtimmes spel. Några fler mål än så fick vi aldrig. Båda lagen skapade massor av chanser i det första mötet. Så resultatet 1 - 1 var rättvist.

Atalanta har en usel form i hemlandet, med två raka förluster över Napoli och Sassuolo. Det är fyra poäng upp till sexan Lazio, som har en Europa Conference League kvalbiljett. Det är hela elva poäng upp till en topp fyra position. Så den största chansen för Atalanta att spela i Champions League nästa säsong är genom att fortsätta leverera i Europa League och vinna turneringen.

Något som Leipzig givetvis tänker försöka sätta stopp för. Leipzig har en bra form, både i Europa och Bundesliga - där de är obesegrade i tolv raka matcher. Bakom sig har de två segrar över Dortmund och Hoffenheim, med 7:1 i målskillnad. Den franska anfallaren Christopher Nkunku är i toppslag med 17 mål på 27 ligamatcher. Dock väntar en stentuff uppgift i Bergamo.

I mitt tycke borde Atalanta, som har visat sig vara så farliga i dessa sammanhang, ändå vara klara favoriter till avancemang. Därmed blir det också ett spel på att Atalanta tar sig vidare i Europa League - efter ordinarie tid, förlängning eller straffar.

Speltips Atalanta - Leipzig:
Atalanta går vidare - odds 1.83 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Jose Luis Palomino, Merih Demiral, Hans Hateboer, Marten De Roon, Teun Koopmeiners, Davide Zappacosta, Matteo Pessina, Ruslan Malinovskyi & Duvan Zapata.

Preliminär startelva - Leipzig:
Peter Gulacsi, Lukas Klostermann, Willi Orban, Josko Gvardiol, Benjamin Henrichs, Konrad Laimer, Kevin Kampl, Jose Angelino, Daniel Olmo, Christopher Nkunku & Andre Silva.
---

TV: Spännande matcher på veckans Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip