På Gewiss Stadium tar formstarka Atalanta emot tabellettan i Premier League - Liverpool. Det utlovas målgaranti när dessa två lag kliver på en fotbollsplan, både för att båda lagen gör mål i massor men också för att de båda har läckt in mål inledningsvis. Ingen av tränarna verkar direkt oroliga över detta utan fortsätter med sina full-fart-framåt filosofier, så detta bör bli en väldigt underhållande match. Dock så har Liverpool problem i mittförsvaret och Atalanta är ett perfekt lag att dra nytta av denna brist.

Atalanta har fått spela många bortamatcher på slutet och gjort det riktigt väl mot bra motstånd. På hemmaplan är de urstarka där de inte har förlorat fler än en av sina senaste 17 europeiska hemmamatcher. Så svåra är de att vinna mot och det har nästan alltid att göra med att Atalanta gör fler mål än sina motståndare - oftast i massor. Efter sex spelade Serie A matcher har det blivit 17 mål framåt. Jag är helt övertygad om att denna framgångsfaktor fortsätter mot ett Liverpool med defensiva avbräck.

Liverpool ska ha all kredit för att redan har slagit Midtjylland och Ajax i Champions League utan att släppa in något mål. I Premier League dock har det blivit insläppta mål i sex av sju matcher, i samtliga fem senaste matcher, vilket har mycket att göra med att mittbacksgeneralen Virgil van Dijk - världens bästa back - är skadad. Utan honom är Liverpools försvar långt ifrån detsamma och det underlättar inte heller att kollegan Joel Matip också är skadad, samt mittfältaren Fabinho som har varit ersättaren.

Atalanta har kört över Midtjylland med 4–0 i Danmark och sedan spelat 2–2 hemma mot Ajax i Champions League. Dessutom kommer Atalanta till matchen från en starkt 2–1-seger över Crotone och fortsätter bjuda på målfester. Med alla avbräck i Liverpool tror jag på en ytterligare sådan och att Atalanta inte gör färre mål än vad motståndarna lyckas med. Därmed ger jag Atalanta en stor chans till att plocka poäng och lägger ett spel på att matchen slutar oavgjort eller med en Atalanta seger.

Speltips Atalanta - Liverpool:
1X - odds 1.89 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Atalanta:
Marco Sportiello, Rafael Toloi, Jose Luis Palomino, Berat Djimsiti, Hans Hateboer, Mario Pasalic, Remo Freuler, Johan Mojica, Alejandro Gomez, Luis Muriel & Duvan Zapata.

Bekräftad startelva - Liverpool:
Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Rhys Williams, Joseph Gomez, Andrew Robertson, Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Curtis Jones, Mohamed Salah, Diogo Jota & Sadio Mane.
---

This is the stats tab
This is the post tip