Speltips: BLGM & Ö2,5 mål i matchen till 1.66 hos bet365 .
—-
Kan Liverpool göra det omöjliga? Det är frågan. Man åker till Italien med 3-0 att hämta upp efter att Atalanta fått megaträff på sin matchplan i England.
Formen från undertecknad har varit av det kallare slaget den senaste tiden, men så kan bettingen se ut och trägen vinner alltid!

Liverpool följde upp den tunga förlusten mot Atalanta med ytterligare en tung förlust, denna gången i ligaspelet. Man lyckades inte få hål på Crystal Palace och förlorade med 1-0 hemma på Anfield. Ett tungt poängtapp i kampen om ligatiteln och på mindre än en vecka kan hela säsongen gått i kras.
Någonstans tycker jag att detta har legat lite i luften för Liverpool. Prestationerna har svajjat under en längre tid och även jag har gått i tankarna att det mer visat på styrka att kunna vinna även fast man spelar lite sämre. Nu har dock de svagare prestationerna kommit ikapp Klopp och hans mannar, och det blir spännande att se hur och om man kan studsa tillbaka från detta redan här mot Atalanta.

Hos italienarna är läget nog desto muntrare. Att ha med sig 3-0 hem till Bergamo kunde man nog inte ens drömma om vilket ger ett otroligt fint utgångsläge inför denna retur.
Man går dock in i den här matchen med ett poängtapp i ryggen. Under måndagen tappade man en 2-0 ledning till 2-2 hemma mot Hellas Verona, vilket gör racet om den sista Europaplatsen inför denna säsong ännu tajtare.

Gasen i botten från minut 1

Liverpool kommer behöva sätta fart från minut 1 i detta möte. Man har inte tid att spela någon avvaktande fotboll, utan man kommer behöva gå för det direkt.
Man kommer från två raka matcher utan att göra mål, men det har samtidigt inte saknats chanser i någon av dessa två matcher. I matchen mot Palace senast klev man av planen med cirkus 3.0 i xG och mot Atalanta runt 1.5.

Jag har extremt svårt att se ett framåtlutat Liverpool lämna Bergamo mållösa. Liverpools offensiva approach kommer dock också lämna ytor bakåt för Atalanta att ställa om på, och vi såg i det första mötet att man är fullt förmögna att ta vara på sådana ytor.
Atalanta har inte gått mållösa från en hemmamatch sedan i oktober förra året, och mot ett Liverpool som behöver blotta sig tidigt har jag extremt svårt att se hur man inte ska kunna straffa engelsmännen.

Liverpool kommer behöva lägga sig på offensiven från stark, vilket gör att jag har väldigt svårt att se hur man ska bli nollade för tredje matchen i rad och för andra matchen i rad mot Atalanta.
Siffrorna visar att Atalanta extremt sällan går mållösa hemma på Gewiss Stadium, så Atalantas formstarka offensiv bör kunna kapitalisera på de ytor Liverpool kommer bjuda på matchen igenom.
BLGM & Ö2,5 mål i matchen spelas till 1.66 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip