Milan besöker ett Atalanta som inte känts lika spännande som många tidigare upplagor. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Milan - Atalanta 2-0
Atalanta - Milan 1-1

Serie A
3. AC Milan 14 9 2 3 24:15 9 29
8. Atalanta 14 6 2 6 21:16 5 20

Atalanta hemma
6 3 1 2 9:4 5 10

Formen
V, O, F, O, V

Senaste match
Torino - Atalanta 3-0

Milan borta
7 4 2 1 13:11 2 14

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Milan - Frosinone 3-1

Skador och frånvaro

Atalanta: Touré. Osäkra: Scamacca, Palomino, Toloi, Zappacosta, Djimsiti
Milan: Kalulu, Caldara, Pellegrino, Okafor, Thiaw. Osäkra: Sportiello, Kjaer, Leao

Därför tror jag målsnålt

Det är jämnt i Serie A-toppen mellan Inter, Juventus och Milan en liten bit bakom. Därför är det viktigt att komma hem till Milano med något härifrån. Atalanta borta är generellt en tuff bortamatch men Atalanta har inte känts så särskilt tuffa att möta i år. Man har verkligen blandat och gett med sina sex segrar, ett kryss och sex förluster. Formen på slutet är inte jätterolig med fyra raka matcher utan seger där den senaste innebär förlust med hela 3-0 borta mot Torino. Emil Holms Atalanta har inte fått träff under hösten och formen är som sagt inte den bästa inför ett tufft möte i Bergamo.
Inte är det bättre av att bäste målskytten Scamacca (5) är osäker till spel samtidigt som man möter ett rätt formstarkt Milan.
Gästerna, som själva har en del skadebekymmer och osäkra kort, kommer från en trygg 3-1-seger hemma mot Frosinone. Skönt för dem efter att ha åkt på en tuff 1-3-förlust hemma mot Dortmund i Champions League vilket betyder att deras sista omgång i CL-gruppspelet blir helt avgörande, och oddsen är dåliga. Milan behöver vinna mot Newcastle på bortaplan och samtidigt hoppas på att redan klara Dortmund gör ett bra resultat hemma mot tvåan PSG som är två poäng före Milan.
Frågan är hur Milan och Stefano Pioli prioriterar här? Atalanta är som sagt inte i någon superform men Milan måste gå alla in borta mot Newcastle redan i mitten av nästa vecka. Leao är osäker till spel vilket skjuter ned deras offensiv något också.
Av dessa anledningen tror jag att Atalanta har en bättre chans än normalt just nu med tanke på att Milan måste ha visst fokus mot CL och därav kan tvingas spara någon eller några spelare.
Jag tycker det är svårt att välja sida här men tror på en jämn och målsnål tillställning mellan två lag som har respekt för varandras offensiva spets.

SPELTIPS
Mitt bästa bet blir under 2.5 mål i matchen till 1.76 hos X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip