Serie A startar i gång efter landslagsuppehållet – då finner vi regerande mästarna Napoli med en nygammal tränare på vid sidan, när Walter Mazzarri går mot en tuff första match i Bergamo.

Atalanta:

Fick kämpa sig till en poäng borta mot Udinese i sista matchen före uppehållet, när Ederson kvitterade i den 92:a minuten. Med två segrar på de fem senaste i ligaspelet återfinns Gian Piero Gasperinis gäng på femteplats i Serie A, med en poäng färre än lördagens motståndare Napoli.

Atalantas hemmaform har varit duglig, men inte mer än så, med resultatraden 3-1-1. Atalanta har dock hållit nollan i fyra av de fem, där insläppta målen kom i 2-1-förlusten mot serieledande Inter i förra hemmamatchen. Jag tycker inte riktigt Atalanta imponerat under hösten och när man stött på tuffare motstånd har Gasperinis lag haft tufft att få med sig poäng. Hittills har man förlorat mot Frosinone, Fiorentina, Lazio och Inter och kryssat mot Juventus, Sturm Graz, och Udinese. I fjol vann Napoli båda mötena lagen emellan.

Maarten de Roon är avstängd här, men i övrigt ser skadeläget positivt ut för Gasperini. Unge El Bilal Touré saknas alltjämt och blir borta ytterligare en dryg månad.

Napoli:

Det har varit händelserikt i Kampanien sedan landslagsuppehållet. Först sparkades Rudi Garcia, blott tolv ligaomgångar in i sin Napolikarriär, när en vecka med ett kryss hemma mot Union Berlin och en chockförlust hemma mot bottenlaget Empoli blev droppen för nyckfulle ägaren Aurelio De Laurentiis. Garcia out, alltså. Ersättaren blev ett nygammalt namn i form av Walter Mazzarri, som lämnade Napoli för Inter för tio år sedan och som hade en framgångsrik Partenopei-upplaga med I Tre Tenori – Edinson Cavani, Marek Hamsik, Ezequiel Lavezzi. Mazzarri har dock inte rosat marknaden på sistone och fick sparken från Cagliari förra året, med Sardinienlaget på nedflyttningsplats.

Mazzarri har långt ifrån ultimata förutsättningar att göra effekt direkt, med ytterst få träningspass med majoriteten av spelartruppen – som varit iväg på landslagsuppdrag. Det verkar ändå som att Mazzarri, som historiskt ofta mönstrat sitt lag i 3-5-2-liknande formationer, kommer bygga vidare på det 4-3-3 som Luciano Spalletti bärgade titeln med i våras. Jesper Lindström, Mario Rui och Alex Meret missar matchen – och högst troligt även Victor Osimhen och Piotr Zielinski. Meret, ZIelinski och Victor Osimhen har tränat med gruppen i veckan, men ser inte ut att vara redo för spel riktigt än. I skrivande stund har Mazzarri ännu inte hållit sin presskonferens inför matchen.

Även Napoli, likt Atalanta, har haft det tufft när man stött på lite tuffare motståndare den här säsongen, där det redan blivit förluster mot Lazio, Real Madrid, Fiorentina, Empoli och bara mäktat med kryss mot Genoa, Bologna, Milan och Union Berlin. Det återstår att se om Mazzarri kan få fart på laget, som ju otvivelaktigt har.

Svårbedömt toppmöte

Jag tycker det här är ett svårbedömt möte mellan två lag som har större kapacitet än vad man visat under hösten. Mazzarri-faktorn gör det extra ovisst. Atalanta, som ju brukar vara ett väldigt offensivt viktat lag under Gasp, har varit ovanligt målsnåla under hösten. På hemmaplan har Atalanta som sagt hållit nollan i fem av sex matcher. Napoli saknar samtidigt troligtvis Osimhen och mäktade inför landslagsuppehållet bara med ett mål i matcherna mot Union Berlin och Empoli. Under 2.5 mål kan vara intressant till 2,01 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip