Den första av två åttondelsfinaler kunde inte komma sämre för Real Madrid när de reser till Gewiss Stadium i Italien för att ta sig an Atalanta i Champions League. Marängerna har gjort bra ifrån sig i den spanska La Liga mot sämre lag i tabellen. Det riktiga testet kommer nu när de möter ett lag som öser in mål. I Atalanta är det ett flertal spelare som har rest sig sedan Paco Gomez lämnade truppen, samt att laget är så gott som skadefritt. För Real Madrids del är det skador på nio spelare inför matchen.

Det var ingen lätt grupp för Atalanta att kvala sig vidare från när de mötte lag som Liverpool, Ajax och Midtjylland. Atalanta grejade avancemang efter att ha tagit segrar över Liverpool och Ajax i slutskedet av Champions League gruppspelet. Sedan dess har de spelat allt bättre, i synnerhet då lagkaptenen Paco Gomez hamnade i tjafs med tränaren Gasperini och fick lämna klubben. De övriga spelarna har rest sig ytterligare en nivå och sett till att Atalanta ligger på en fjärde plats i Serie A tabellen.

Mest imponerande är Atalantas målform där laget har nätat 53 mål på 23 ligaomgångar. Atalanta har nätat minst tre mål i nio av sina senaste 11 hemmamatcher, så Real Madrid försvaret har en tuff uppgift framför sig. I sin senaste match besegrade Atalanta komfortabelt Napoli med 4 - 2, där formstarka anfallarna Luis Muriel och Duvan Zapata gjorde varsitt mål. Tränaren Gasperini har dessutom luftat truppen och vilat några spelare. Den enda skadan i truppen finns på högerbacken Hans Hateboer.

I Real Madrids trupp har skadelägret aldrig varit värre, enligt spansk media. På skadelistan finns backarna Dani Carvajal, Marcelo, Éder Militão, Álvaro Odriozola och Sergio Ramos, samt mittfältaren Federico Valverde och anfallarna Eden Hazard, Karim Benzema och Rodrygo. Ändå har laget lyckats ta fyra raka segrar i La Liga. Dock har motståndet varit Huesca, Getafe, Valencia och Valladolid. Ingenting ska tas ifrån Real Madrid men samtliga dessa lag ligger på den nedre halvan av tabellen.

I mitt tycke är det avbräck på fyra nyckelspelare i Real Madrid, alltså, där positioner som kommer att vara sårbara.

1) Högerbacken Dani Carvajal. Ersättare Álvaro Odriozola är också skadad och in kommer i stället truppspelaren Lucas Vázquez.

2) Mittbacken Sergio Ramos. Ersättaren Éder Militão är också skadad och in kommer i stället truppspelaren Nacho.

3) Anfallaren Eden Hazard. Ersättaren Vinícius Júnior har nätat två gånger och gjort två assister på 21 ligamatcher.

4) Anfallaren Karim Benzema. Ersättaren Rodrygo är också skadad och in kommer i stället sjättevalet Mariano Diaz.

I övrigt är det skador på icke-ordinarie spelare. Truppspelarna i Real Madrid är bra nog att hålla undan och besegra lag som Huesca, Getafe, Valencia och Valladolid, men kommer att få sig en rejäl tuff utmaning i Bergamo. Jag tvivlar på att de räcker till.

Därmed lägger jag ett spel på en Atalanta seger på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Real Madrid bortaseger och vinst vid en rak Atalanta seger i den första åttondelsfinalen.

Speltips Atalanta - Real Madrid:
1 asian 0 (samma som Atalanta draw no bet) - odds 1.74 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Atalanta:
Pierluigi Gollini, Rafael Toloi, Cristian Romero, Berat Djimsiti, Joakim Mæhle, Marten de Roon, Remo Freuler, Robin Gosens, Matteo Pessina, Luis Muriel & Duvan Zapata.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Lucas Vázquez, Raphael Varane, Nacho Fernandez, Ferland Mendy, Toni Kroos, Carlos Casemiro, Luka Modric, Isco Alarcón, Vinícius Júnior & Marco Asensio.
---

This is the stats tab
This is the post tip