Speltips: Roma flest kort @ 1,80 - Race Casino -

Häftigt möte i Serie A där både Atalanta och Roma står på 60 poäng inför matchen som till stor del kommer avgöra vilket av lagen som tar sig till Champions League nästa säsong.

Atalanta kommer till matchen med hög svansföring efter ha tagit sig till final i Europa League. Efter 1-1 i Frankrike avfärdade man enkelt Marseille på hemmaplan och vann med 3-0 (4-1 sammanlagt). Ademola Lookman var matchens lirare med mål och assist. Även El Bilal Toure som ersatte Lookman sista kvarten stod för en fin insats och fick punktera tillställningen på stopptid. Vi var lite oroliga innan för hur Atalanta ska orka med Europa, inhemska cupen och ligan så här i slutet av säsongen men nu har man i alla fall säkrat finalplats i Europa League och kan fokusera på ligan. Lite beroende på hur det går i den här matchen så får tränare Gian Piero Gasperini ta ställning till hur han ska agera gällande cupfinalen mot Juventus på onsdag.

Truppen är inte jättebred men vi förväntar oss starkaste lag här. Marco Carnesecchi bör vara åter mellan stolparna och ersätta cup-keepern Juan Musso. Försvararen Giorgio Scalvini kan också ta plats i startelvan efter ha inlett på bänken mot Marseille. Hans Hateboer och Aleksey Miranchuk är även de alternativ för Gasperini om han redan här vill fräscha upp lite i startelvan.

Sen test på Sead Kolasinac medan Emil Holm och Rafael Toloi inte förväntas kunna medverka pga skador.

Roma vinner kortmatchen.

Inte lika muntert hos Roma som föll i första matchen hemma mot Leverkusen (0-2) och som väntat inte kunde vända på steken i Tyskland. Hoppet tändes dock efter att Leandro Paredes skickat in två straffar men tyskarna kom tillbaka och både reducerade och kvitterade, ut en biljett till finalen i Dublin.

I ligan var Roma tidigare under säsongen rätt tama på bortaplan men med Daniele De Rossi vid rodret så har det blivit bättre även på den fronten och förlusterna under honom har varit lätträknade. Kommer nu efter uttåget ur Europa League ge järnet i ligan för att knipa den sista Champions League-platsen.

Skyttekungen Paulo Dybala stod över mot Leverkusen pga ömmande ljumske men har tränat under fredag och lördag så bör i alla fall kunna vara med i matchtruppen. Sardar Azmoun och Tammy Abraham redo att ackompanjera Romelu Lukaku på topp om Dybala ej kan medverka. I övrigt bara backen Leonardo Spinazzola som dras med skada. Finns dock gott om backalternativ i Roma så det är ingen fara om Spinazzola tvingas stå över. Zeki Celik är nog förstavalet att ersätta.

Även om Roma under De Rossi är mer disciplinerade än när Jose Mourinho basade över laget så drar man på sig en del gula kort fortfarande. Atalanta är inget fult lag och tar sällan många kort i sina matcher. På de fem senaste hemmamatcherna har Atalanta sex kort medan Roma dragit på sig tretton kort på de fem senaste bortamatcherna.

Dagens domare Marco Guida har dömt Roma fem gånger den här säsongen och skickat upp ostskivan sexton gånger. Atalanta har han dömt två gånger och bara varnat tre spelare på dessa matcher. Vi tror att det även denna gång blir bortalaget som får flest kort och detta får bli dagens spel.

Spelet sitter om Roma får flest kort i matchen. Blir det lika många kort eller om Atalanta får flest kort så förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip