Speltips: Atalanta asian -1,5 @ 1,92 - bet365 -

Atalanta gick trögt under November i Serie A och tog endast en poäng av nio möjliga. Inledde även julmånaden med en brakförlust borta mot Torino där Duvan Zapata (som är på lån från Atalanta) visade att släkten är värst när han satte två baljor.

Senast fick dock Atalanta medstuds när man på hemmaplan besegrade tabelltrean Milan med 3-2. Inhopparen Luis Muriel blev stor matchhjälte med sitt första mål för säsongen när han klackade in segerbollen långt in på stopptid.
I veckan fick Muriel chansen från start i Europa League matchen mot Rakow och gjorde ingen besviken då han var segerregissör i 4-0 vinsten. Kan tilläggas att man i den matchen redan var klara gruppvinnare och kunde vila ordinarie startelvan. Så inga trötta ben trots spel under veckan. Skada på anfallaren Gianluca Scamacca stör men i övrigt bara försvararen Rafael Toloi som saknas i Bergamoklubben.

Salernitana inte jumbo utan anledning

På hemmaplan har Salernitana 1-3-4 men på bortaplan är det väldigt svaga siffror. Två inspelade poäng på sju matcher. Nollade i fem av dessa!

Senast på resande fot blev det tre bollar i baken mot Fiorentina. Då var ändå keeper Benoit Costil bäste spelaren i Salernitana. Fransmannen kommer även här få vakta buren då förstemålis Guillermo Ochoa är skadad. Costil var inte lika bra i senaste matchen när man föll hemma mot Bologna med 1-2. Där var det mer oförmåga från motståndarna som gjorde att det stannade vid två insläppta kassar. Lagkapten Federico Fazio vilade den matchen, men fick rött kort på bänken och är avstängd här.

Ser få hot framåt hos Salernitana som kommer få det svårt att freda sig mot ett Atalanta som hittat målform och har siktet inställt på Champions League plats (skiljer två poäng upp till Roma på fjärdeplats). Lär väl inte bli några 8-2 som förra säsongen men vi tror firma Ademola Lookman / Luis Muriel fixar biffen här!

Spelet sitter om Atalanta vinner med två mål eller fler.
This is the stats tab
This is the post tip