Atalanta:

Herregud vilken insats Gian Piero Gasperinis lag stod för i Dublin och efter decennier av väntan – sedan 1963 – har Atalanta äntligen vunnit en stor titel. Utöver Gasperini fick förstås Ademola Lookman, som gjorde ett fenomenalt hattrick, rubrikerna när Europa League-pokalen bärgades efter hela 3-0 mot favorittippade Bayer Leverkusen, som alltså gått 51 matcher utan förlust fram till finalen.


Ny bonus - upp till 2000 kr! → 

Atalanta förtjänade dock titeln på alla sätt och vis. Leverkusen hittade inga lösningar på Gasperinis aggressiva, höga och proaktiva man-man-press och mittfältsmonstret Éderson och Isak Hien, en bjässe i trebackslinjen, käkade upp sina motståndare. Minst sagt imponerande.

Bergamo har förstås inte slutat fira sedan i onsdags och Gewiss Stadium kommer välkomna Gasps mannar som hjältar. Men, hur ska man kunna ladda om efter en sådan urladdning? La Dea har ju redan säkrat Champions League-platsen, och för bara dagar sedan vunnit en historisk Europa League. Jag har svårt att se hur Hien, Emil Holm och gubbarna ska kunna hålla fullt fokus i en betydelselös match, efter en sådan urladdning som onsdagsmatchen i Dublin var. Hans Hateboer är avstängd och Marten De Roon skadad, i övrigt inga skador som stör.

Torino:

Om Atalanta med rätta kan checka ut och låta fokus svikta till den här matchen så är läget helt omvänt för Torino, som kommer vara fullt påslagna i Bergamo och göra allt som står i lagets makt för att säkra en så efterlängtad Europaplats, som Ivan Juric gäng alltså jagar.

Torino är nia i Serie A, fyra pinnar bakom Fiorentina, och behöver försöka hålla Napoli bakom sig i den avslutande omgången. Torino kommer kämpa med näbbar och klor för varenda kvadratcentimeter på den där planen. Slog Milan senast med 3-1 där Duván Zapata gjorde ett efterlängtat mål. Bortsett från långtidsskadade Per Schuurs, Gineitis och Vlasic så har Juric alla spelare tillgängliga.

Hur är Atalantas fokus?

Hur laddar man om efter en sådan urladdning som Atalanta gjorde i onsdags, för en betydelselös match efter att man vunnit den största titeln i klubben historia och dessutom redan säkrat Champions League-spel? Jag tror inte det är helt enkelt, även om Gasperinis lag så klart i grunden är vassare än Torino. Gästerna är dock supermotiverade och kommer offra blod, svett och tårar för att säkra tre pinnar på Gewiss Stadium. Marknaden har förstått att det finns stor risk att Atalanta inte anländer till den här matchen med fullt fokus, och vi finner därför gästerna som oddsmässig favorit. Jag tycker det är fullt logiskt. Raka tvåan finns till 2,08 hos Betsson .
This is the stats tab
This is the post tip