Söndagens lunchmatch i den italienska Serie A hämtas från Gewiss Stadium där Atalanta tar emot Udinese. När lagen möttes förra säsongen i Bergamo blev det en spännande thriller som slutade 3 - 2 till Atalanta. Även denna gång är de favoriter till att slå Udinese. Dock har Atalanta spelat många matcher på kort tid. Udineses chanser ska inte helt skrivas av. Atalanta har en blytung förlust i ryggen ifrån Champions League spelet i veckan, där försvaret inte var stabilt - något Udinese kan komma att ta vara på.

Atalantas offensiv håller en enorm nivå. Detta visade de i Champions League där de tog en 2 - 0 ledning på Old Trafford mot Manchester United. Mario Pasalic och Merih Demiral hade nätat inom en halvtimme. Precis som många gånger förr klarade inte Atalanta av att stänga igenom bakåt utan släppte in tre mål i den andra halvleken, där Marcus Rashford, Harry Maguire och Cristiano Ronaldo nätade. I Serie A har det varit en inkonsekvent start på säsongen, med fyra segrar, två kryss och två förluster.

Ingen tvivlar på Atalantas offensiv. Dock är det svagt att släppta in mål i sina samtliga fyra senaste ligamatcher. I försvaret är det ett nytt avbräck på Merih Demirals. Sedan tidigare är lagkaptenen Rafael Toloi och Berat Djimsiti i sjukstugan. Även yttrarna Hans Hateboer och Robin Gosens är borta samt Matteo Pessina på mittfältet. I Udinese är det en skada på förra Barcelona spelaren Gerard Deulofeu samt att Roberto Pereyra är avstängd. Även Udinese har inlett Serie A säsongen med en blandad kompott.

Efter tre spelade omgångar hade Udinese tagit två segrar och kryssat i ett möte. Sedan kom en formsvacka med tre raka förluster innan de studsade tillbaka och kryssade två gånger om mot Sampdoria och senast Bologna. I början av denna oktober månad var de involverade i en målrik tillställning där det blev 3 - 3 mot Sampdoria. Även i Udinese har försvaret inte hållit måttet utan varit enkla att bryta ner. Framåt har de levererat, med ett flertal olika målskyttar - så laget är inte beroende av bara en spelare.

Eftersom Atalanta spelarna har många matcher bakom sig, där försvaret har släppt in mål i åtta av de nio senaste matcher, i alla tävlingar, kan Udinese till och med kriga om poängen. Framför allt ska de ha en god chans att göra mål på Atalanta, som har defensiva avbräck. Dock är inte Udinese själva kapabla till att hålla nollan, där de har släppt in mål i de sex senaste omgångar. Så som båda lagen har spelat väntas detta bli ett målkalas, med minst 3 mål, där båda lagen nätar minst varsin gång dessutom.

Speltips Atalanta - Udinese:
Över 2,5 mål och båda lag gör mål - odds 2.00 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Atalanta:
Juan Musso, Marten De Roon, Jose Luis Palomino, Matteo Lovato, Davide Zappacosta, Mario Pasalic, Remo Freuler, Giuseppe Pezzella, Ruslan Malinovsky, Josip Ilicic & Duvan Zapata.

Bekräftad startelva - Udinese:
Marco Silvestri, Rodrigo Becao, Bram Nuytinck, Samir Santos, Iyenoma Udogie, Jean-Victor Makengo, Walace, Nahuel Molina, Jens Stryger Larsen, Ignacio Pussetto & Norberto Beto.
---

This is the stats tab
This is the post tip