Speltips: Atletico Madrid att kvalificera sig till finalen @ 4,33 - bet365 -

Två av topplagen i La Liga gör upp om finalplats i Copa del Rey. Vinnaren i den här matchen ställs mot överraskningen Mallorca som under tisdagskvällen slog ut Real Sociedad på straffar i den andra semin. Så det känns rent spontant att det lag som vinner här har goda chanser att bli cupmästare. Första mötet slutade 1-0 till Bilbao i Madrid. Alex Berenguer satte matchen enda mål på straff i första halvlek efter en klumpig tackling av Atletico-backen Reinildo Mandava. I andra halvlek fick Atletico straff, men innan den hann slås av Antonie Griezmann så fick domaren höra från VAR-rummet att det var misstänkt offside och fransmannen fick slokörat ge bollen till Bilbaospelare.

Båda lagen har 1-1-1 i ligan mellan första och andra semin i cupen. Atletico Madrid har även hunnit med att förlora i Champions League mot Inter.

Inget av lag var nöjda med senaste matchen. Bilbao föll borta mot Real Betis med 1-3 och fick där Nico Williams utvisad (får spela här men avstängd nästa ligamatch) efter att domarna åter visat usel kvalitet i La Liga. På det hela dock en svag insats av Ernesto Valverdes manskap och för Bilbaos del får vi hoppas att det var huvuden på annat håll (denna match) och att man gör en betydligt bättre insats här. Atletico kommer närmast från 2-2 mot jumbon Almeria. Vi var innan matchen inne på att det kunde bli skräll men med facit i hand var Almeria poängen tursam. Atletico borde ha avgjort på någon av sina chanser. Alvaro Morata hade två fina lägen i slutet av matchen och förbannade säkert sig själv i omklädningsrummet efter matchen.

Bilbao favoriter men till löjligt odds.

När det gäller frånvaro så har hemmalaget trassel bakåt med Yuri Berchiche, Inigo Leuke, Yerey Alvarez och Ander Herrera uppsatta på skadelistan. Atletico har Cesar Azpillicueta och Thomas Lemar borta och får troligen också klara sig utan Jose Gimenez och Antonie Griezmann.

Ok att Athletic gjorde det bra med seger i huvudstaden men det var på det hela en jämn historia som lika gärna kunde ha gått åt andra hållet eller blivit kryss. Vi vet att Bilbao är starka hemma och sällan förlorar men 1,20 i odds på att de ska ta sig till final känns allt annat än spelvärt. Atletico står en bra bit över 4 gånger pengarna att ställas mot Mallis i finalen och det känns betydligt mer intressant. Att Diego Simeones gäng ska spela retur mot Inter i Champions League är inget som påverka här då den matchen spelas i mitten av Mars. Om man är lite försiktig så kan Atletico Madrid dnb vara ett bra alternativ.

Ett annat intressant spel i matchen är Marcos Llorente över 0,5 skott på mål @ 2,75 - Expekt -. Det lutar åt att Diego Simeone vill ha en offensiv elva på planen och med frågetecken för Griezmann så bör Morata, Depay, Correa och Llorente ta hand om offensiven. Llorente hyfsat fräsch då han kom in i halvtid mot Almeria. Fick bara 33 minuter i första mötet men bör här ta hand om den ena ytterrollen och är precis som kollegan Samuel Lino på andra kanten skottvillig när utrymme ges. Så det finns lite olika spel att testa i matchen men vi kör väl det mest spelvärda / högsta oddset som huvudspel.

Kämpa Atletico!
This is the stats tab
This is the post tip