Speltips: Athletic Bilbao vinna matchen @ 2,10 - Betinia -

Derbydags i Baskien när Athletic Bilbao välkomnar sina rivaler, Real Sociedad från San Sebastian. Båda lagen går bra i La Liga och placerar sig på fjärde respektive sjätte plats. Även formmässigt känns de starka då Bilbao har 9 vinster och 3 kryss på sina 12 senaste matcher och Sociedad har 6 segrar och 6 kryss på sina tolv närmast spelade matcher. I dessa siffror räknar vi in ligan, Copa del Rey och i Sociedads fall Champions League.

I totalen har hemmalaget 11-5-3 och gästerna 8-8-3 så det är svårt att besegra dessa gäng. Varför tror vi då på etta i matchen. En stor anledning ör att Bilbao spelar på hemmaplan och det har visat sig vitalt historiskt sett. De tre senaste mötena mellan lagen på Estadio San Mames har Athletic vunnit med 4-0, 1-0 och 2-0. Sociedad har o sin sida vunnit de två senaste mötena i San Sebastian med 3-1 och 3-0. Så hemmaplan betyder mycket för lagen.

En annan stor anledning att vi tror på hemmavinst är att truppläget ser bättre ut hos värdarna. Givetvis är Inaki Williams som ska spela Africa Cup of Nations för Ghana ett tungt avbräck men i övrigt är det bara Yeray Alvarez och Dani Garcia (sen test) som saknas pga skador. Finns även utan Inaki Williams matchvinnare i Gorka Guruzeta, Nico Williams och Oihan Sancet som brukar trivas mot Sociedad. Yeray Alvarez har varit borta typ hela säsongen så ingen fara bakåt heller.

Avstängd målis och spelarfrånvaro

Då ser det värre ut för Sociedad som saknar hela tre spelare pga landslagsuppdrag. Hamari Traore (ordinarie högerback) ska representera Mail i ACON, Anfallaren Umar Sadiq landslagsman för Nigeria är inte ordinarie varken i klubb eller landslag men hade säkert fått speltid här. Formstarke japanen Takefusa Kubo som är ordinarie högerytter är också uttagen av sitt landslag och kan ej medverka här. Där förlorar man mycket kreativitet. Sen har man skador som stör på försvararen Aritz Elustondo, anfallare Martin Merquelanz och portugisiske landslagsstrikern Andre Silva (ex-Frankfurt och Milan).

Då har vi ännu ej nämnt den kanske tyngsta jobsposten i förstemålis Alex Remiro som är avstängd efter rött kort mot Alaves. Nu blir det 22 årige Unai Marrero som får vakta buren och han är rätt orutinerad med en säsong i b-laget och ett par cupmatcher på samvetet. Höll förvisso nollan mot division 3 laget Malaga i cupen men då fick han bara ett skott på sig och det är stor skillnad på att vara topplag i Primera División RFEF och La Liga.

Med tre raka kryss (Betis, Cadiz och Alaves) närmar sig Real Sociedad en förlust och den kan mycket väl komma här!

Spelet sitter om Athletic Bilbao vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip