Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från San Mames där Athletic Bilbao gästas av nykomligen Almeria. Vid en rak hemmaseger klättrar Bilbao från en fjärde plats upp till en tredje i tabellen. Säsongsinledningen har varit toppen, med fyra segrar på de fem senaste omgångar. Att Almeria skulle få det tufft i högsta divisionen var givet redan på förhand. Formen är iskall med tre raka förluster. Under tiden har de misslyckats med att näta. Lättare blir det inte heller mot ett topplag med fin form.

Tränaren Ernesto Valverde gör sin tredje session i Bilbao, efter att klubben har gjort sig av med Marcelino - trots en åttonde plats förra säsongen. Starten har varit lyckosam med 13 poäng efter sex ligamatcher. Laget är fortsatt stabila bakåt och svåra att bryta ner. Den stora framgången har legat i målskyttet. I snitt har det blivit två mål per match. Alex Berenguer har nätat tre gånger. Gorka Guruzeta och Nico Williams ligger på två mål vardera. Vidare finns Inaki Williams och Iker Muniain i högform.

Almeria är inte lika lyckosamma i den sista tredjedelen. Anfallsstjärnan Umar Sadiq, som hade nätat två gånger för laget, värvades sent av Real Sociedad - där han för övrigt också har nätat. Den forne Real Betis tränaren Rubi har inte kunnat hitta någon ersättare heller, då laget har fått kliva av mållösa i de senaste möten mot Valladolid, Osasuna och Mallorca. Då Almeria lider av en rejäl måltorka kommer detta att bli ett oerhört tufft möte. Trots ett helt okej försvar riskerar de att åka på en storförlust.

Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Athletic Bilbao vinner med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Athletic Bilbao - Almeria:
1 asian -1,5 (samma som Athletic Bilbao -1,5 mål) - odds 2.10 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Inigo Lekue, Dani Garcia, Oihan Sancet, Nico Williams, Iker Muniain, Alex Berenguer & Inaki Williams.

Preliminär startelva - Almeria:
Fernando Martinez, Houboulang Mendes, Kaiky Melo, Rodrigo Ely, Srdjan Babic, Sergio Akieme, Lazaro, Lucas Robertone, Samu Costa, Largie Ramazani & El Bilal Toure.
---
This is the stats tab
This is the post tip