Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från San Mames där Athletic Bilbao gästas av Almeria. Efter att ha förlorat det baskiska derbyt kommer Bilbao att vara sugna på att resa sig och hitta tillbaka till vinnarspåret. Motståndet är tacksamt, då Almeria ligger sist i tabellen. En storseger känns som ett troligt utfall och blir mitt speltips i ligamötet.

Det har blivit en bra start för Ernesto Valverdes sida. Med fyra segrar efter åtta omgångar har Bilbao visat att man tänker kriga om en biljett ute i Europa. En sjätteplats är starkt och formen har varit på plats i de flesta kamper. Dock inte sist när det blev ett 0 - 3 nederlag på Anoeta mot stadsrivalen Real Sociedad. En revanschlust finns. Inför sina supportrar har Bilbao visat styrka och besegrat Betis och Cadiz, efter förlusten inledningsvis mot stormakten Real Madrid.

Redan förra säsongen hade Almeria stora bekymmer med att överleva i den högsta divisionen. Inget som har förändrats denna säsong, där det bara har blivit 3 poäng totalt. Almeria är det enda laget efter åtta omgångar undan någon seger i protokollet. Tränaren Vicente Moreno kickades nyligen efter 1 - 5 förlusten mot Sevilla. B-lags tränaren Alberto Lasarte har fått ta över vid rodret och klarat av att kryssa mot Granada - där Luis Suarez gjorde ett hattrick.

Defensiva problem avgör!

Även med en ny röst i omklädningsrummet har Almeria fortsatt att läcka in mål, från alla håll och kanter. Att hålla tätt bakåt i detta bortamötet blir oerhört tufft. Bilbao får dessutom tillbaka Oihan Sancet efter avstängning. En förstärkning i anfallsspelet.

Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Athletic Bilbao vinner över tabelljumbon med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Athletic Bilbao - Almeria:
1 asian -1,5 (samma som Athletic Bilbao -1,5 mål) - odds 2.05 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip