På Sevillas olympiastadion spelas finalen mellan Athletic Bilbao och Barcelona i den spanska cupen, Copa del Rey. Det är ett möte mellan de två mest framgångsrika lagen i cupens historia. Athletic Bilbao har vunnit tävlingen vid 23 tillfällen, medan Barcelona har lyft pokalen hela 30 gånger. Båda lagen har gjort imponerande insatser i turneringen denna säsong. De senaste åtta inbördes möten har varit jämna matcher mellan Athletic Bilbao och Barcelona, utan att något av lagen har lyckats vinna stort.

Det tvivlar jag starkt blir fallet den här gången heller.

Att Athletic Bilbao är utan seger i sina sex senaste matcher, i alla tävlingar, där de fyra senaste ligamatcherna har slutat oavgjort, ska tas med ytterst lite nypa salt, i mitt tycke. Inte heller att de ligger på en elfte plats i tabellen. För även om formen inte är den bästa så finns det gott om kvalité i truppen, som är mer än kapabla till att återigen resa sig och göra en lysande insats - när det väl räknas som mest. Athletic Bilbaos enda chans att vinna någon titel denna säsong ligger i denna turnering. Vägen till finalen har varit genom vinster mot Ibiza, Alcoyano, Betis och Levante - där Athletic Bilbao tog sig vidare efter förlängning i returmötet.

Efter att ha åkt ut mot PSG i Champions League krigar Barcelona fortfarande om två troféer - ligaguldet och ligacupen. Även deras form är långt ifrån toppen, där de efter landslagsuppehållet hade stora problem att besegra bottenlaget Valladolid med 1 - 0 hemma på Camp Nou och därefter blev det förlust i El Clasico med 1 - 2 mot Real Madrid i huvudstaden. I ligan ligger de på en tredje plats och har bara en poäng upp till tabelltvåan Real Madrid och två poäng upp till tabellettan Atletico Madrid. Spännande!

Barcelonas väg till finalen har gått genom Cornella, Rayo Vallecano och Granada, innan de stötte på hård patrull mot Sevilla - som vann hemmamötet med 2 - 0. I returen ledde Barcelona med 1 - 0 innan Sevilla fick en straff med kvarten kvar, som Ocampos brände. Barcelona gjorde 2 - 0 målet på övertid (minut 94) och tog matchen till en förlängning, som de senare vann.

Denna säsong har Barcelona slagit Athletic Bilbao båda gångerna i ligaspelet, båda gånger med ett måls marginal, medan de förlorade Supercup finalen, just på Sevillas olympiastadion, efter förlängning med siffrorna 2 - 3. Även detta möte väntas blir stentufft. Jag spelar på att Athletic Bilbao täcker handikapp linan på +1,5 mål, vilket innebär en förlust vid två eller fler måls seger för Barcelona (2–0, 3–1, etc.) och vinst vid en ett måls seger för Barcelona, oavgjort i matchen eller en rak Athletic Bilbao seger.

Speltips Athletic Bilbao - Barcelona:
1 asian +1,5. Odds 1.61 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Unai Nunez, Inigo Martinez, Inigo Lekue, Alex Berenguer, Unai Vencedor, Dani Garcia, Iker Muniain, Raul Garcia & Inaki Williams.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Frenkie De Jong, Gerard Pique, Clement Lenglet, Sergino Dest, Sergio Busquets, Pedri, Antoine Griezmann, Leo Messi & Ousmane Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip