Stormakten FC Barcelona har en tuff men överkomlig uppgift framför sig när de gästar Athletic Bilbao på San Mames, i den spanska La Liga. Bilbao inledde säsongen med ett mållöst möte borta mot Elche. För Barcelonas del blev det en skön seger mot Bilbaos ärkerival Real Sociedad. Trots att X-faktorn Leo Messi har lämnat Barcelona så visade hela laget vilka fantastiska kvalitéer det finns i truppen. Då Bilbao har haft en dålig form ett bra tag har Barcelona en stor chans att fortsätta på vinnarspåret.

Den usla säsongavslutningen från Bilbao ska inte ignoreras. Laget avslutade förra säsongen med tre raka förluster, utan att lyckas näta. Man borde ha förstärkt truppen något, men det finns en policy som gör att de bara får ta in baskiska spelare. Högerbacken Alex Petxa är den enda värvningen, som kom in från Real Sociedads B-lag. Försäsongen var lyckad med segrar över Dynamo Kiev, Dortmund och Southampton samt kryssat mot Liverpool. I ligapremiären skapades ingenting mot bottenlaget Elche, i en tråkig tillställning som inte bjöd på något underhållningsvärde alls. Bilbao har misslyckats med att näta i fyra raka La Liga matcher.

Förra säsongens möte mot Barcelona förlorade Bilbao med 2 - 3. Ännu värre blev det i Copa del Rey finalen, där Bilbao krossade med 0 - 4. Att Leo Messi inte finns kvar på topp är inget som har påverkat Barca negativt. Tvärtom. I stället har Martin Braithwaite klivit fram. Han nätade två gånger om i premiären mot Real Sociedad. Mittbackschefen Gerard Pique nickade också in ett mål, samt att Sergi Roberto gjort det sista målet i 4 - 2 segern på Camp Nou. Barcelona är glödheta och kommer att slåss om titeln.

Det ska sägas att Bilbao är försvagade, speciellt på ytterbackspositionerna, i och med skador på Yuri Berchiche, Peru Nolaskoain, Kenan Kodro, Inigo Cordoba, Alex Petxa och Ander Capa. Det underlättar inte direkt att möte målfarliga och formstarka Barcelona i ett sådant skede. Barcelona har en fin chans att följa upp segern mot Real Sociedad med att ta en till seger i Baskien.

Speltips Bilbao - Barcelona:
2. Odds 1.91 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Bilbao:
Julen Agirrezabala, Inigo Lekue, Dani Vivian, Inogo Martinez, Mikel Balenziaga, Alex Berenguer, Dani Garcia, Unai Vencedor, Iker Muniain, Oihan Sancet & Inaki Williams.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Neto, Sergino Dest, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Pedri Gonzalez, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Martin Braithwaite, Memphis Depay & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip