Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från San Mames där Athletic Bilbao tar emot Cadiz CF. Det har varit en lovande start på säsongen för Bilbao, som bara har förlorat en enda match efter elva omgångar. Totalt har det blivit 18 poäng, som räcker till en åttonde plats i tabellen. Gästerna Cadiz krigar på i botten av tabellen och är utan förlust i de två senaste omgångarna. Marknaden har Bilbao som stora favoriter till att vinna. I mitt tycke lutar det mesta mot att bli en tajt, tuff och målsnål drabbning.

I sin senaste La Liga match var Bilbao på väg att förlora det baskiska derbyet. Alexander Isak hade gett Real Sociedad ledningen på straff. Dock kvitterade Iker Muniain på övertid och fixade en poäng. Att bryta ner Bilbao har visat sig vara en extrem uppgift för alla spanska lag. Inget lag har släppt in färre mål än Bilbao i ligaspelet - sju totalt. Å andra sidan har det bara blivit elva mål framåt. Bilbao är ett svårslaget lag, där bara nykmlingen Rayo Vallecano har lyckats skrälla och slå dem, faktiskt på San Mames.

Gästerna Cadiz har bara en seger denna säsong. De var på god väg att slå Europa League mästarna Villarreal nyligen men tappade ledningen till ett oavgjort resultat. Efter att ha hamnat i underläge senast mot Real Mallorca lyckades Cadiz kvittera på en straff genom Alvaro Negredo långt in på övertid. Cadiz har varit skickliga på att kriga till sig poängen, där hälften av deras ligamöten har slutat oavgjort. De befinner sig redan i bottenträsket. Dock är det bara en poäng upp till säker mark i tabellen.

I Bilbao finns Daniel Vivian, Oier Zarraga, Asier Villalibre, Aitor Paredes och Peru Nolaskoain i sjukstugan, samt att Inigo Martinez är avstängd. Hos gästerna är Salvi Sanchez, Jose Mari och Ivan Chapela skadade samt att Fali Jimenez är tveksam till start.

Cadiz är mer än kapabla till att göra detta till en svår drabbning. Dock är Bilbao stabila och bjuder inte motståndarna på något. Fyra av fem senaste ligamatcher har slutat under 2,5 mål - när Bilbao har varit i farten. Mycket tyder på att så blir fallet igen.

Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest två mål i detta La Liga möte när Athletic Bilbao gästas av Cadiz.

Speltips Athletic Bilbao - Cadiz:
Under 2,5 mål. Odds 1.82 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Unai Nunez, Yeray Alvarez, Oscar de Marcos, Iker Muniain, Unai Vencedor, Dani Garcia, Alex Berenguer, Inaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva - Cadiz:
Jeremias Ledesma, Varazdat Haroyan, Juan Cala, Victor Chust, Alfonso Espino, Ruben Sobrino, Jens Jönsson, Alex Fernandez, Alberto Perea, Alvaro Negredo & Anthony Lozano.
---

This is the stats tab
This is the post tip