På San Mames spelas en tuff match då Athletic Bilbao tar emot Celta Vigo, med två omgångar kvar av den spanska La Liga. Marknaden erbjuder dubbla pengar på en rak hemmaseger. Även om hemmalaget har en pytteliten chans att ta en Europa League plats, förutsatt att det går dåligt för två andra lag ovanför i tabellen, så kommer detta mest att handla om Markel Susaetas sista match. Hur som helst finns det inget som talar för att vi ska få se något målkalas när lagen drabbas samman.

Det är ju erkänt svårt att återigen åka till San Mames och plocka poäng. Svårast av allt är att göra mål på Bilbaos hemmaborg. Laget har släppt in 18 mål på 18 hemmamatcher, men vi får inte glömma bort att sedan tränarbytet så har Bilbaos försvar förstärkts avsevärt. Bilbao kommer från en 0 - 1 förlust borta mot Valladolid, där Bilbao endast gjorde ett misstag i matchen och det kostade de väldigt mycket. Tabellläget för Bilbaos del ser ut som följande:

5 Valencia 55 poäng
6 Sevilla 55 poäng
7 Bilbao 50 poäng

Det krävs alltså att Bilbao ska vinna sina kvarvarande matcher mot Celta Vigo hemma och Sevilla borta, samtidigt som Valencia förlorar mot Alaves hemma och Valladolid borta samt Sevilla förlorar mot Atletico Madrid borta och Bilbao hemma. I mitt tycke känns det långsökt att Bilbao kommer att klara detta. Matchen kommer att handla mer om yttermittfältaren Markel Susaeta som sedan år 2007 varit given i Bilbaos startelva. Han har nobbat Bilbaos förslag på en kontraktsförlängning och gör därmed sin sista hemmamatch. Han menar att Bilbao har mycket att spela för och att de vill avsluta säsongen snyggt.

Detta blir dock inte enkelt, då Celta Vigo också är i behov av några poäng till, för att säkra spel i La Liga nästa säsong. Bottenträsket ser ut som följande:

14 Celta 40 poäng
15 Villarreal 40 poäng
16 Levante 40 poäng
17 Valladolid 38 poäng
18 Girona 37 poäng
19 Vallecano 31 poäng
20 Huesca 30 poäng

Plats 18-20 åker ut, så Celta Vigo skulle må bra av ett oavgjort resultat. I och med att Bilbao var uddlösa framåt senast kan det också bli fallet, då Celta Vigo många gånger denna säsong har fokuserat nästan allt på försvarsspelet under sina bortamatcher. Jag är övertygad om att Celta Vigo kommer att försvara sig i första hand även här, för att sedan satsa på omställningar och kontringar och hoppas på ett vinstmål. Varken Bilbao eller Celta Vigo kommer att tokanfalla i denna match och då är sannolikheten stor att vi inte får se så många mål i matchen heller.

Därmed finner jag ett värde i att matchen slutar med max 2 mål och lägger ett spel till 1,75 i odds på under 2,5 mål i matchen.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Iago Herrerin, Yuri Berchiche, Inigo Martinez, Yeray, Ander Capa, Dani Garcia, Benat Etxebarria, Ibai Gomez, Iker Muniain, Raul Garcia & Inaki Williams.

Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ruben Blanco, Hugo Mallo, Nestor Araujo, Wesley Hoedt, Lucas Olaza, Ryad Boudebouz, Okay Yokuslu, Stanislav Lobotka, Brais Mendez, Maxi Gomez & Iago Aspas.
---

This is the stats tab
This is the post tip