Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från San Mames där Athletic Bilbao gästas av Celta Vigo. Två lag som efter tolv omgångar befinner sig på olika halvor i tabellen. Medan Athletic Bilbao på allvar krigar om en Champions League biljett får Celta Vigo återigen fokusera på att hålla sig kvar i högsta divisionen. Gemensamt har dock båda lagen att de är vassa i den sista tredjedelen - något som mitt speltips också kretsar kring.

Anledningen till att Athletic Bilbao ligger på en femte plats i tabellen är att laget har nätat 21 gånger. Det är sällan man kliver av planen utan att ha nätat. Bortaspelet är fortsatt sådär, men på hemmamark har man nätat i fem raka ligamatcher. Endast mot stormakten Real Madrid blev man nollade. Med Inaki Williams på 5 fullträffar och Gorka Guruzeta på 4 mål, har tränaren Ernesto Valverde anfallsspelare i högform.

En lika framgångsrik inledning har det inte blivit för tränaren Rafael Benitez. Hans Celta Vigo ligger på en nedflyttningsplats och har två pinnar upp till Mallorca - som är på säker mark. Att hålla tätt bakåt har visat sig vara en omöjlighet. Däremot har spelet fram i banan sett allt bättre ut, även om målen har uteblivit. Carl Starfelt nätade sist hemma på Balaidos när Sevilla kom på besök, i ett möte som slutade 1 - 1.

Ett målkalas?

Ett stort avbräck för Celta Vigo är att centrala mittfältaren Renato Tapia är avstängd. Även Bilbao har defensiva avbräck i form av Yuri Berchiche, Yeray Alvarez och Ander Herrera, som är i sjukstugan. Defensiven i Bilbao har inte varit stabil. Celta Vigo ska ha en god chans att bryta ner dem. En ikon som Iago Aspas, som ännu inte har nätat under säsongen, lär vara rejält revanschsugen på att hitta nätmaskorna.

Då båda lagen har anfallsvapen i massor är sannolikheten stor att vi får se minst ett varsitt mål från båda gängen. Därmed blir det ett spel på att båda lagen gör mål i matchen.

Speltips Athletic Bilbao - Celta Vigo:
Båda lag gör mål. Odds 1.94 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip