Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på San Mames där Athletic Bilbao tar emot Deportivo La Coruna. Bilbao, som inte direkt har haft någon dröm säsong, är fortfarande starka på hemmaplan. När de ställs mot ligans näst sämsta bortalag, som utan tvekan har den sämsta formen på bortaplan för tillfället, ska Bilbao klara av att vinna ett sådant möte minst två gånger på tre försök. Marknaden erbjuder en bit över den sannolikheten, vilket gör att det bildas spelvärde.

Vilken match Bilbao gjorde senast borta mot Villarreal. Det mesta stämde i 3-1 segern där Inigo Cordoba, Inaki Williams och Iker Muniain (äntligen!) stod för varsitt mål. Bilbao hade hela 13 skott på mål och var riktigt duktiga på att skapa chanser. De spelade som ett samspelt lag och det finns mycket positivt att ta med sig till mötet mot ett Deportivo som de tidigare har slagit på hemmaplan. De senaste två möten på San Mames har slutat:

Fotboll LaLiga: 11/2, 2017
Athletic Bilbao 2 - 1 Deportivo

Fotboll LaLiga: 2/3, 2016
Athletic Bilbao 4 - 1 Deportivo

Bilbao saknar mittbacken Unai Nunez och den defensive mittfältaren Ander Iturraspe, men på dessa två positioner har de tillräckligt goda ersättare för att klara av att slå Deportivo ändå.

Även om Deportivo vann hemma med 3-2 mot jumbon Malaga ska det mycket till för dem att skapa något i detta möte. På de senaste nio bortamatcher har Deportivo en bedrövlig statistik, med en oavgjord match och åtta förluster. Deportivo har inte gjort något mål på de senaste fem bortamatcher och det kommer de att ha problem med även i detta möte, då det är erkänt svårt att slå Bilbao borta. Deportivo saknar den centrala mittfältaren Guilherme (26 matcher/0 mål), som är avstängd, och som kommer att saknas då han är en bollvinnare.

Deportivo har även tvingats till ett nytt sent avbräck då brassemittbacken Sidnei (21/1) har fått muskelproblem och inte kunde följa med till Bilbao.

Då Bilbao har hittat en bra form igen medan Deportivo fortsätter att förlora borta gång på gång, ska detta vara en enkel match för Bilbao att vinna. Därmed finner jag ett värde i att spela på en rak hemmaseger och lägger ett spel till 1.71 i odds hos Bethard .
---
Preliminär startelva Athletic Bilbao: Kepa Arrizabalaga, Oscar de Marcos, Xabier Etxeita, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Mikel San Jose, Benat Etxebarria, Markel Susaeta, Raul Garcia, Inigo Cordoba & Inaki Williams.

Preliminär startelva Deportivo La Coruna: Ruben Martinez, Fernando Navarro, Raul Albentosa, Schär, Juanfran, Celso Borges, Michael Krohn-Dehli, Pedro Mosquera, Emre Colak, Lucas Perez & Adrian Lopez
---

This is the stats tab
This is the post tip