Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio San Mames där Athletic Bilbao tar emot Eibar. Det är två mittenlag i tabellen, där Athletic Bilbao har en stor hemmaplans fördel, samt är återigen i en kanonform. Dessutom är Athletic Bilbao ett bättre lag än vad Eibar är så en hemmaseger är favorit tippat. När marknaden dessutom befinner sig strax under dubbla pengar finner jag ett stort värde i att kika närmare på att spel.

Efter att ha inlett ligan knackigt så är Athletic Bilbao nu obesegrade på de senaste åtta matcherna. Den senaste förlusten kom för övrigt i ligacupen, där massor av spelare vilades. På de tre senaste hemmamatcherna har de inte släppt in något mål alls. Noll! Det är mäkta imponerande, med tanke på att Real Madrid, Real Sociedad och senast Alaves har varit på besök. Glädjande nog har den tidigare måltorkan också försvunnit, med tanke på att Athletic Bilbao har gjort mål på alla sina fyra senaste matcher. Mot just Eibar brukar de stortrivas.

De fem senaste inbördes möten har slutat med följande resultat:

LaLiga: 27/8, 2017
Eibar 0 - 1 Athletic Bilbao

LaLiga: 24/4, 2017
Eibar 0 - 1 Athletic Bilbao

LaLiga: 4/12, 2016
Athletic Bilbao 3 - 1 Eibar

LaLiga: 24/1, 2016
Athletic Bilbao 5 - 2 Eibar

LaLiga: 30/8, 2015
Eibar 2 - 0 Athletic Bilbao

Just Eibar är en motståndare som passar Athletic Bilbao väldigt bra, i synnerhet nu när formkurvan börjar peka neråt.

December var en fantastisk månad för Eibar, som lyckades vinna tre av fyra matcher. Den fjärde matchen var ett mållöst möte borta mot Getafe. Även i januari började Eibar bra, med att slå jumbon Las Palmas med 2-1, men sedan blev det hemma förlust mot Atletico Madrid med 0-1 och senast 1-1 mot Malaga. Med tanke på att Eibar ägde bollen med 70 % borde de ha klarat av att få en bättre utdelning, med det såg inte alls vasst ut framåt. Mot Athletic Bilbaos försvar blir det ännu svårare att lyckas göra mål. Att Eibar dessutom har släppt in mål i sina fem senaste matcher visar att de är sårbara bakåt och att de kommer att släppa in mål även mot mardröms motståndarna Athletic Bilbao.

Då Athletic Bilbao ska vara en given favorit i mötet och har historiskt haft det lätt mot Eibar, finner jag ett stort värde i oddset 1.92 och lägger ett spel på en rak hemmaseger hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Athletic Bilbao: Iago Herrerin, Inigo Lekue, Unai Nunez, Aymeric Laporte, Enric Saborit, Mikel Rico, Ander Iturraspe, Inaki Williams, Raul Garcia, Markel Susaeta & Aritz Aduriz.

Preliminär startelva Eibar: Marko Dmitrovic, Jose Angel, Anaitz Arbilla, Ivan Ramis, Ander Capa, Takashi Inui, Dani Garcia, Joan Jordan, Ivan Alejo, Kike & Charles.
---

This is the stats tab
This is the post tip