bet365 livestreamar matchen.

Omgång 27 av den spanska La Liga inleds på San Mames där den baskiska "zombien" Athletic Bilbao tar emot Espanyol. Även om det är ett möte mellan två lag i mitten av tabellen och marknaden anser att hemmalaget ska vinna nästan varannan match så anser jag att oddset på Athletic Bilbao fortfarande är för attraktivt för att motstå, med tanke på hur pass starka de har varit på hemmaplan och med tanke på hur pass svaga Espanyol är på bortaplan samt alla skador och avstängningar.

Sedan den ständigt aktive tränaren Gaizka Garitano tog över Athletic Bilbao i december 2018 har han verkligen skakat om laget, där de har klättrat från en nedflyttningsplats upp till en 12:e plats i tabellen. I ligaspelet har Garitano fyra vinster och två oavgjorda matcher på San Mames. Vinsterna har kommit mot Girona, Sevilla, Real Betis och senast Eibar. De två oavgjorda matcherna har varit mot Valladolid och det mållösa mötet mot Barcelona. Hur många insläppta mål på dessa 6 matcher? Ett mål.

Detta visar verkligen vad Garitano har gjort med laget. Bilbao är starka även på bortaplan, men på hemmaplan har de byggt en borg där det ska vara oerhört svårt att göra mål på dem. Offensivt finns det gott om starka spelare som Iker Muniain, Raul Garcia, Ibai Gomez och Inaki Williams på topp - så mål ska Bilbao fortsätta göra. I den senaste ligamatcher, borta mot Valencia blev det dock inget mål. Garitano berättar att laget saknade finess och briljans i den avgörande passningen och att Valencia är ett svårt lag att möta, med spelare av internationellt snitt. Det är en helt annan sak att möta Espanyol hemma dock.

Espanyol kommer till mötet från en 3 - 1 seger hemma mot Real Valladolid. Dock blev det en seger som dels kostade väldigt mycket och dels blev två viktiga nyckelspelare avstängda. Det största priset som Espanyol får betala är att mittbacken David Lopez skadade sitt knä och är borta resten av säsongen. Det är ett tungt besked för Espanyol, som redan är skadedrabbat just på mittbacksplatsen. Både Oscar Duarte och Naldo Gomes saknades mot Real Valladolid och är fortfarande ytterst tveksam till start mot Bilbao. Jag tvivlar på att skadesituationen hinner ljusna före bortamötet med Bilbao.

Därutöver drog två spelare på sig gula kort, som innebär det femte gula kortet för de båda. Det är den centrala mittfältaren Sergi Darder och skyttekungen Borja Iglesias. Den sistnämnda är lagets i särklass viktigaste spelare offensivt och har spelat samtliga matcher denna säsong. Sergi Darder har spelat alla utom två matcher och varit viktig på mittfältet. Utan dessa två spelare kommer Espanyol offensiv och defensiv (eftersom anfall är det bästa försvar) att försämras avsevärt.

Sedan tidigare är anfallarna Sergio Garcia och Pablo Piatti skadade, så det blir avbytare och b-lagsspelare i stället på topp för Espanyol.

Med de förutsättningar blir det oerhört svårt för Espanyol att ta med sig hem något poäng i detta tuffa bortamöte. Så jag finner en stor sannolikhet i att Bilbao vinner denna match och lägger ett spel på en rak etta i matchen till 1,90 i odds.

Själva oddset finnes hos världens största bettingsajt bet365 .

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Iago Herrerin, Yuri Berchiche, Inigo Martinez, Yeray, Oscar De Marcos, Mikel San Jose, Dani Garcia, Iker Muniain, Raul Garcia, Markel Susaeta & Inaki Williams.

Bekräftad startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Javi Lopez, Mario Hermoso, Naldo, Roberto Rosales, Oscar Melendo, Marc Roca, Esteban Granero, Wu Lei, Facundo Ferreyra & Hernan Perez.
---

This is the stats tab
This is the post tip