Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från San Mames där Athletic Bilbao tar emot Getafe. Det skiljer en del mellan lagen. Bilbao ligger på en åttonde plats i tabellen och har 12 poäng fler än Getafe - som parkerar på den nedre halvan av tabellen. Även denna säsong går Bilbao att känna igen. På bortaplan tappar de poäng. På hemmaplan är det många trepoängare. Allt är som vanligt. Mot form- och bortasvaga Getafe ska det inte vara några större bekymmer att gå segrandes ur duellen.

Efter 28 omgångar har det blivit 40 poäng. Det är tveksam om det blir något spel ute i Europa denna säsong heller. Detta då det är 7 poäng upp till Alexander Isak och hans Real Sociedad, som är på en sjätte plats. Formen är upp och ner. Dock sticker hemmaspelet ut med 4 segrar på de 5 senaste ligamatcher på hemmaplan. När Bilbao mötte Getafe tidigare under säsongen slutade mötet 1 - 1. Förra säsongen blev det dock hela 5 - 1 till Bilbao när lagen möttes på San Mames. Tränaren Marcelino får återigen klara sig utan Ander Capa, Dani Garcia, Inigo Martinez och Julen Agirrezabala - som samtliga är i sjukstugan.

Getafe är utan någon seger i de fem senaste ligamatcher. Värst av alla är det urusla bortaspelet. Getafe är ensamma i La Liga om att inte ha tagit någon seger alls på bortaplan. Utanför Coliseum Alfonso Perez har det blivit sex oavgjorda resultat och åtta förluster. I den senaste omgången blev det mållöst hemma mot Valencia. Detta var den andra matchen i rad utan att Getafe lyckades näta. Tränaren Quique Sanchez Flores har en skadefri trupp med Enes Ünal, med 13 ligamål, som bästa målskytt.

Bilbao har en bra chans att fortsätta imponera och ta en fjärde raka hemmaseger i La Liga. Då Getafe är formlösa med ett skralt bortafacit är Bilbao en favorit att hålla i handen. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger till Bilbao i matchen.

Speltips Athletic Bilbao - Getafe:
1. Odds 1.80 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Daniel Vivian, Yeray Alvarez, Yuri Berchiche, Alex Berenguer, Unai Vencedor, Oier Zarraga, Iker Muniain, Raul Garcia & Inaki Williams.

Preliminär startelva - Getafe:
David Soria, Damian Suarez, Djene Dakonam, Stefan Mitrovic, Jorge Cuenca, Mathias Olivera, Carles Alena, Mauro Arambarri, Nemanja Maksimovic, Enes Ünal & Borja Mayoral.
---

TV: El Clasico och stormöte i Svenska Cupen!





This is the stats tab
This is the post tip