Hemma på San Mamés har Athletic Bilbao ett drömläge att ta en trepoängare då Granada gästar dem i den spanska La Liga. Medan Athletic Bilbao alltid har varit och förblir ett starkt hemmalag så är Granada ligans sämsta bortaplan. Därtill är Granada det laget som i skrivandets stund har flest skador i truppen - på hela tolv spelare varav åtta ordinarie i startelvan. Athletic Bilbao har förbättrat sin offensiv sedan Marcelino tog över som tränare och detta tippar jag blir avgörande för att laget ska ta en seger.

Formen är helt okej hos Athletic Bilbao, som har tre kryss och en vinst (över Cadiz med 4 - 0), i sina fyra senaste ligamatcher. I veckan tog de sig också till finalen i Copa del Rey genom att slå ut Levante i returmötet, under förlängningen. Sedan Marcelino tog över som tränare har Athletic Bilbao nätat i samtliga matcher. Då har Athletic Bilbao ändå mött Barcelona tre gånger och slagit ut Real Madrid i Supercupen. Så målformen är på topp med spelare som Iker Muniain, Raul Garcia och Iñaki Williams i form.

Gästerna Granada är ett starkt hemmalag, där de tar de flesta av sina poäng. Fast på bortaplan är de som ett helt annat gäng. Där har de sämst statistik av alla i ligan och vi behöver inte leta med ljus och lykta för att hitta anledningen. Problemet har varit ett läckande försvar, där Granada nästan alltid släpper in mål. På 12 bortamatcher har det blivit 26 insläppta mål, vilket är klart sämst i La Liga. I den senaste bortamatchen släppte de in tre mål i 2 - 3 förlusten mot tabelljumbon Huesca. Det är riktigt illa.

Ett annat problem för Granada är alla skador som finns i den lilla truppen. Förutom att truppspelarna och avbytarna Quini, Alberto Soro, Pepe Sanchez och Angel Montoro är skadade så saknas även försvararna Jesus Vallejo, German Sanchez och Carlos Neva, plus mittfältarna Maxime Gonalons, Yangel Herrera och Luis Milla samt anfallarna Luis Suarez och Darwin Machis. Dessa är spelare som tränaren Diego Martínez hade haft i startelvan om de inte var i sjukstugan. Det är många rejäla avbräck.

I Athletic Bilbao är mittbacken Inigo Martinez avstängd, men Yeray Álvarez och Unai Núñez har spelat som mittbackspar i väldigt många matcher i laget. I övrigt så får Athletic Bilbao tillbaka mittfältarna Dani Garcia och Unai Lopez efter avstängning. Det som är nästan skrivet i sten är att Granada återigen kommer att läcka in mål och jag är övertygad om att de släpper in fler mål än vad de själva lyckas göra. Därmed har Athletic Bilbao en enorm chans att vinna ligamötet så jag spelar på en rak etta i matchen.

Speltips Athletic Bilbao - Granada:
1 - odds 1.68 hos Betsafe & Nordicbet .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Athletic Bilbao:
Unai Simón, Yuri Berchiche, Yeray Álvarez, Unai Núñez, Ander Capa, Iker Muniain, Unai Vencedor, Mikel Vesga, Álex Berenguer, Raul Garcia & Iñaki Williams.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Granada:
Rui Silva, Dimitri Foulquier, Domingos Duarte, Nehuén Pérez, Victor Diaz, Antonio Montoro, Yan Brice, Neyder Lozano, Antonio Puertas, Jorge Molina & Kenedy.
---

This is the stats tab
This is the post tip