Speltips: Athletic Bilbao över 6,5 hörnor @ 2,00 - bet365 -

Kvällsmatch i spanska La Liga där nykomlingen Las Palmas gästar Baskien för spel mot Athletic Bilbao. Bolagen har hemmalaget som storfavorit men gänget från Kanarieöarna är ett svårslaget lag och har bara en torsk på de sju senaste ligamatcherna. 2-1 vinsten hemma mot Atletico Madrid fjädern i hatten.

Athletic har i sin tur sju raka utan nederlag, så två lag som formkurvan pekar upp för.

Vi väljer då att fokusera på hörnspel. På hemmaplan brukar det vara full fart framåt för Athletic Bilbao och då skapar man ofta även hörnor.
Har rappa yttrerspringare i bröderna Inaki & Nico Williams och på topp huserar Gorka Guruzeta som är bra med både fötter och huvud.
Bakom Guruzeta finns nyblivne spanske landslagsmannen Oihan Sancet som inte är rädd för att pröva bössan eller göra smarta instick till sina offensiva kollegor. Ytterbackarna Ander Herrera och Yuri Berchiche har blivit till åren men kan ju fortfarande slå giftiga inlägg. Skada på Inigo Ruiz de Galarreta men Mikel Vesga är en duglig ersättare.

Las Palmas släpper ofta till många hörnor på bortaplan.

Las Palmas gör det bra efter sin förmåga och målskillnaden 15-14 efter 17 matcher visar att det är svårt att få hål på García Pimienta manskap. Inte främmande för att äga boll även på bortaplan. Blir dock mycket innehav på central femmanna-mittfältet och man har inte samma kraft på kanterna.
Till denna match blytung avstängning (fem gula kort) på Kirian Rodriguez som varit strålande under vintern. Ytterbacken Julian Araujo riskerar också att missa matchen då han känner av skada efter senaste matchen.

Las Palmas släpper ofta till många hörnor i sina matcher utanför örike, i de tre senaste bortamatcherna har man släppt till 8 (Osasuna), 7 (Betis) och 12 (Alaves).

Athletic har på sina senaste hemmamatcher skapat 7 (Celta), 7 (Vallecano) och 3 (Atletico Madrid). Anledningen till att vi får dubbla degen för över 6,5 hörnor av hemmalaget är nog senaste matchen mot huvudstadslaget men det är skillnad på kvalitet om vi ser på Atletico Madrid och Las Palmas.

Då vi inte tror på någon målmässig kross av Bilbao så finns det flera scenarion som talar för många hörnor. Om man behöver jaga mål så lär det ösas på med inlägg från kanterna eller skott utanför straffområdet. Skulle hemmalaget leda matchen med lite tid kvar så är det stor chans att man försöker mjölka hörnor och få tiden att gå, en välbeprövad strategi som funkar ganska ofta.

Med nyckelfiguren Rodriguez avstängd i bortalaget och fina offensiva krafter i hemmalaget så hoppas vi linan på 6,5 överstigs i matchen.

Spelet sitter om Athletic Bilbao skapar sju eller fler hörnor under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip