Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på San Mames där Athletic Bilbao tar emot Levante. Marknaden har Athletic Bilbao som favoriter till en seger och i mitt tycke är det klasskillnad mellan lagen. Athletic Bilbao kommer från en fantastisk match där de gjorde en stark insats borta mot Real Madrid medan Levante befinner sig precis över nedflyttningsstrecket med en seger på hemmaplan i ryggen - dock ser det betydligt värre ut på bortaplan. Athletic Bilbao är alltid svåra att slå borta och denna match ska bara Athletic Bilbao vinna.

Vilken härlig insats Athletic Bilbao gjorde på Santiago Bernabeu-stadion. Inaki Williams gav Athletic Bilbao en tidig ledning, som de kunde hålla fram tills slutminuterna då Cristiano Ronaldo kvitterade. Det som Athletic Bilbao tar med sig från det senaste mötet är att de försvarade sig mycket väl, så Levante kommer att få problem med att näta. Offensivt finns det goda kvalitéer och på hemmaplan har Athletic Bilbao gjort mål i sju raka matcher nu. Just mot Levante har de tidigare haft det relativt enkelt mot. Se här de senaste fem inbördes matcherna:

Fotboll LaLiga: 10/12, 2017
Levante 1 - 2 Athletic Bilbao

Fotboll LaLiga: 24/4, 2016
Levante 2 - 2 Athletic Bilbao

Fotboll LaLiga: 20/12, 2015
Athletic Bilbao 2 - 0 Levante

Fotboll LaLiga: 1/2, 2015
Levante 0 - 2 Athletic Bilbao

Fotboll LaLiga: 30/8, 2014
Athletic Bilbao 3 - 0 Levante

Med fyra segrar på fem inbördes möte och hemmasegrar som 2-0 och 3-0 visar Athletic Bilbao att de inte har några som helst svårigheter att slå Levante hemma.

Förutom att ej ordinarie yttern Ruben Rochina är avstängd så är Levantes skadelista lång. Listan innehåller namn som Alex Alegria, Tono, Check Doukoure, Ivan Lopez, Raul Fernandez, Erick Cabaco och Giampaolo Pazzini. Det är en del avbräck och försvagningar i ett lag som har svårt att ta poäng på bortaplan. Även om Levante kommer från en 1-0 seger hemma mot jumbon Malaga så är detta en helt annan utmaning när de ska till Bilbao för att försöka ta poäng.

Då jag ser Levante som stora underdogs i en alldeles för svår uppgift finner jag ett värde i oddset 1.71 på att Athletic Bilbao ska ta alla tre poäng. Därmed lägger jag en rak etta i matchen hos Bethard .
---
Preliminär startelva Athletic Bilbao: Kepa Arrizabalaga, Oscar de Marcos, Unai Nunez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Ander Iturraspe, Mikel San Jose, Markel Susaeta, Raul Garcia, Inigo Cordoba & Inaki Williams.

Preliminär startelva Levante: Oier Olazabal, Antonio Luna, Rober Suarez, Sergio Postigo, Coke, Jose Luis Morales, Jose Campana, Jefferson Lerma, Jason, Roger & Emmanuel Boateng.
---

This is the stats tab
This is the post tip