Speltips: Athletic Bilbao hcp -1 @ 1,96 - Expekt -

Här tror vi bolagen går mycket på Bilbaos senaste match som slutade 0-0 mot bottenlaget Cadiz. Det var då och nu är nu! Matchen spelades bara fyra dagar efter urladdningen i cupen mot Barcelona där man vann med 4-2 efter förlängning. Mot Cadiz valde tränare Ernesto Valverde att vila flera ordinarie spelare. Yuri Berchiche, Oihan Sancet, Gorka Guruzeta och Nico Williams fick alla inleda på bänken och kom förvisso in men först i andra halvlek. Nu förväntas de medverka från start och sedan kanske bytas ut i andra om det skulle vara läge för det. Krysset mot Cadiz var på bortaplan. Hemma på Estadio San Mamés är Bilbao ruggigt starka och har 8-2-1 där förlusten kom i premiären mot Real Madrid.

Har sena tester på Inigo Lekue och Inigo Ruiz de Galarreta och får troligen klara sig utan Unai Gomez och Alex Berenguer men Dani Garcia är åter efter skada och fanns på bänken senast.

Har semifinal mot Atletico Madrid fem dagar efter denna match men fem dagar är tillräckligt för återhämtning sen ska vi komma ihåg att det är två matcher i Copa del Reys semi-final spel och man börjar borta.

Mallorca svaga borta

Mallorca på 15e plats har vunnit 3 av 22 matcher den här säsongen. 11 gånger har laget kryssat och åtta gånger kammat noll. Utanför ön 1-4-6 så det är inget lag som radar upp vinster. Föll "bara" med 0-1 mot Real Madrid 3/1 och lyckades kvittera mot Villarreal på stopptid 20/1. Senast blev man dock poänglösa då Betis var på besök. Kanske inte helt rättvist men lite karma från cupvinsten mot Girona. Har väl inte helt ofarliga gubbar framåt i Vedat Muriqi, Abdon Prats och Cyle Larin. Problemet med dessa anfallare är att de ej levererar på permanent basis. Sen test på Samu Costa men i övrigt bara backen Pablo Maffeo som saknas. Att skadeläget är näst intill optimalt för Mallis kan också vara en anledning till oddssättningen.

Även Mallorca är i semi i cupen och har nog en och annan tanke på hemmamatchen mot Real Sociedad där man vill få bra resultat inför returen.

Vi tror hårt på hemmastarka Bilbao och spelar hemmalaget hcp -1 och hoppas att baskerna vinner med minst två mål.

Spelet sitter om Athletic Bilbao vinner med minst två mål. Vinner Bilbao med ett mål får vi insatsen tillbaka. Kryss eller bortavinst förloras insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip