Det är härligt att se Athletic Bilbao spela som allra bäst när de inte har någonting att spela för i La Liga. Dessutom har laget ett par avbräck på nyckelspelare i truppen. Ändå är detta inget som påverkar dem och bör inte heller göra det i nästa ligamatch där de tar emot Osasuna hemma mot San Mames. Gästerna kommer till matchen från två raka förluster i ligan och en ny är att vänta.

Athletic Bilbao har spelat helt lysande i de tre senaste ligamatcherna. Laget ligger i mitten av tabellen, där det fortfarande finns en liten chans till Europa Conference League spel. Fast då ska det till att Real Betis, Villarreal och Real Sociedad förlorar en massa matcher. För tre omgångar sedan tog Athletic Bilbao en imponerande seger hemma mot tabellettan Atletico Madrid med 2 - 1. De följde upp detta genom att leda två gånger om mot Valladolid, men det blev kryss till slut. Senast spelade de borta mot Sevilla, som var piskade att vinna för att haka på i toppstriden. Ändå gick Athletic Bilbao segrandes ur den duellen också. Starkt!

Dessa sju poäng på tre ligamatcher har Athletic Bilbao lyckats ta utan sin lagkapten Iker Muniain, ytterbackarna Ander Capa och Yuri Berchiche, samtliga på grund av skador, samt den centrala mittfältaren Dani Garcia, som sitter i karantän. Även formsvage Raul Garcia utgick senast. Dessa spelare är inte på något sätt oersättbara, vilket ersättarna verkligen har bevisat. Med den fina formen har Athletic Bilbao alla möjligheter i världen att ta en ny trepoängare mot Osasuna.

I Osasuna är försvararen Oier avstängd och toppanfallaren Jonathan Calleri är skadad. Ännu värre är det med formen då Osasuna har två raka förluster, mot Celta Vigo och Real Madrid, bakom sig. Bortaspelet har aldrig varit någon hit. Osasuna befinner sig fem poäng efter Athletic Bilbao, vilket är tio poäng ovanför nedflyttningen. Med fyra omgångar kvar ska de bara spela av sina matcher. Till skillnad från Athletic Bilbao har inte Osasuna spelarna visat någon som helst motivation eller vilja till kamp.

De yngre spelarna och ersättaren i Athletic Bilbao har verkligen tagit chansen som tränaren Marcelino har gett dem. De krigar om en plats i startelvan till nästa säsong. Den motivationen räcker gott och väl för att fortsätta prestera och ta en ny seger.

Speltips Athletic Bilbao - Osasuna:
1. Odds 1.82 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Mikel Balenziaga, Inigo Martinez, Unai Nunez, Oscar de Marcos, Jon Morcillo, Mikel Vesga, Unai Vencedor, Alex Berenguer, Asier Villalibre & Oihan Sancet.

Bekräftad startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Juan Cruz, David Garcia, Darko Brasanac, Enrique Barja, Roberto Torres, Lucas Torro, Jon Moncayola, Ante Budimir, Aridane Hernandez & Jonas Ramalho.
---

This is the stats tab
This is the post tip