Returdags i semifinalen av Copa del Rey där Athletic Bilbao på nytt ställs mot Osasuna. Det är fördel till gästerna, som har med sig en seger från det första mötet på Estadio El Sadar. Därefter har Osasuna varit helt under isen - något som mycket väl kan tala för en vändning.

Athletic Bilbao har en minst sagt fin tradition i den spanska cupen. De har lyft pokalen 23 gånger samt tagit sig till finalen 16 ytterligare gånger, utan att ha segrat. Det är ett urstarkt facit med tanke på att stormakterna FC Barcelona och Real Madrid också har blandats sig in i jakten på den åtråvärde trofén. Dagsformen är bra, efter att ha spelat mållöst mot Getafe i helgen. Tränaren Ernesto Valverde roterade i truppen och valde att bänka nyckelspelarna som Nico Williams, Mikel Vesga, Oihan Sancet och Inigo Martinez.

Abde Ezzalzouli blev den stora matchhjälten för Osasuna när de vann den första semifinalen. Innan dess var formen rätt så bra. Dock har laget hamnat i en formsvacka därefter. Det har blivit två förluster och två kryssmatcher mot Celta Vigo, Valencia, Villarreal och Real Mallorca. Inget vidare facit. Under den tiden har Osasuna misslyckats med att näta, överhuvudtaget. Lättare blir det inte heller på San Mames, i en sådan viktig drabbning. Anfallsstjärnan Ezequiel Avila, med 7 ligamål, är fortsatt skadad.

Osasunas måltorka är ett problem.

Då Athletic Bilbao alltid gör en bra insats på hemmamark, speciellt i cupen, ska ett formsvagt lag som Osasuna besegras. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Athletic Bilbao vinner mötet över Osasuna. Vid uddamålsseger väntar förlängning och eventuella straffar.

Speltips Athletic Bilbao - Osasuna:
1. Odds 1.64 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip