Liverpool imponerade stort inledningsvis och punkterade mer eller mindre returmötet med Hoffenheim igår efter knappt 30 minuters spel. Matchen slutade 4-2 och (Hoffenheim +1,0) gick med förlust.

Ikväll har vi Europa League-kval på schemat. Den stora höjdpunkten för många är naturligtvis Östersunds möte med grekiska PAOK. Mitt enda speltips för dagen hämtas däremot från Spanien och mötet mellan Athletic Bilbao och Panathinaikos.

Det första mötet slutade med en 2-3 seger för spanjorernas fördel, detta trots att grekerna haft ledningen med 2-0 ganska sent in i den andra halvleken. Men förhandsfavoriterna från Spanien lyckades vända och har nu skaffat sig ett gyllene läge att kvalificera sig för gruppspelet.

Det första mötet slutade som sagt 2-3 och jag tror vi kan få se ett par mål även ikväll. Det finns bara en sak som gäller för grekerna ikväll - full fart framåt. Minst två mål måste göras och det bör kunna öppna upp matchbilden. Båda lagen har dessutom visat upp tydliga brister i försvarsspelet vilket också är en bidragande faktor till spelet. Marknaden håller (båda lagen att INTE göra mål) som favorit vilket jag inte riktigt är enig med.

Säsongsinledning:
Panathinaikos - Bilbao 2-3
Bilbao - Getafe 0-0

Panathinaikos - Qabala 1-0
Qabala - Panathinaikos 1-2
Panathinaikos - Bilbao 2-3
Platanias - Panathinaikos 1-1

Jag tror grekerna har goda chanser att göra minst en balja ikväll. Det finns förvisso ett par spännande namn i backlinjen i Bilbao, inte minst fransmannen Laporte. Men rutin saknas defensivt och jag vill hävda att Bilbaos styrkor ligger i offensiven med Aduriz i spetsen. Jag har dessutom svårt att se ett spansk lag som Athletic Bilbao gå för att stänga butiken och spela för ett 0-0 resultat.

(Båda lagen gör mål) känns bra till oddset 2,06 hos Betsson .

Lite kul kuriosa är att Marcus Berg lämnat Panathinaikos för spel i Förenade Arabemiraten. Trots det så hittar vi tre svenskar i den grekiska truppen - nyförvärvet Mattias Johansson som senast kommer från AZ i Holland, Niklas Hult och Guillermo Molins.

Tippar 2-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip